Facebook Twitter Email Pinterest

UrheiluUutiset.com: Mänty jää tauolle

10.01.2019 / UrheiluUutiset.com

Vuosina 2017 ja 2018 rallin SM-sarjan SM1-luokassa Skoda Fabia R5 -autolla kilpaillut Marko Mänty ei osallistu SM-sarjaan tänä vuonna, kertoo UrheiluUutiset.com.

Marko Mänty, 44, vahvisti tekemänsä päätöksen UrheiluUutiset.comille.

– Tällä tietoa ei ajeta mitään. Toistaiseksi pidetään nyt taukoa, en osaa muuta sanoa. Mietitään nyt ja toivotaan, että joskus vielä nähdään ajopuku päällä, Mänty kommentoi.

Se syntyikö päätös jättää kausi 2019 SM-sarjan osalta väliin nopealla aikataululla tai asiaa pitkään harkiten, Männyn vastaus on varsin arvoituksellinen.

– Kyllä se aika yllätyspäätös oli.

Pienen N-ryhmän SM-hopeaa vuonna 2004 saavuttanut Mänty hyppäsi Skoda Fabia R5 -auton rattiin kaudella 2017 ja jo SM-sarjan neljäs osakilpailu toi kauhajokiselle uran ensimmäisen yleiskilpailun voiton Männyn ja kartanlukija Joni Mäkelä ajaessa voittoon Riihimäellä. Kuljettajien SM-loppupisteissä Männyn sijoitus oli neljäs.

Viime vuonna Männyn sijoitus SM1-luokassa oli kuudes. Kauteen mahtui yksi palkintosijoitus (kolmas Kouvolassa), kerran Mänty oli neljäs ja kaksi kertaa viides. Mänty ajoi kauden TGS Worldwiden väreissä, tiimin, joka juhli kauden päätteeksi tiimien Suomen mestaruutta.

Männyn näyttävät ajosuoritukset ja periksiantamaton luonne ovat tehneet hänestä rallin SM-sarjan ehdottoman väriläiskän ja yleisön suosikin viime vuosina. Mikäli Mäntyä ei ralliauton ratissa enää tulevaisuudessa nähdä, niin moottoriurheilua hän ei kokonaan kuitenkaan aio hylätä.

– Moottorikelkkailu on ollut aina rakas harrastus minulle ja sillä on kuntoa pitänyt yllä. Jos ei autourheilusta mitään enää tule, niin sitten jossain vaiheessa kelkalla voisi ajaa kilpaa. Se on tosi lähellä sydäntä ja kelkkasprintti on se mihin lähden jos lähden, Mänty pohti.

Rallin SM-sarjan kauden 2019 avausosakilpailu ajetaan Rovaniemen ympäristössä legendaarisen Tunturirallin merkeissä perjantaina ja lauantaina 25.-26. tammikuuta.

Kuva: Toni Ollikainen/AKK

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa