Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Huovinen innolla uuteen kauteen

23.01.2019 / Joonas Huovinen Rallying tiedotus

Keski-Karjalan Urheiluautoilijoiden Joonas Huovinen starttaa tulevana viikonloppuna ensimmäistä kertaa SM3-luokan kalustolla Ralli SM-sarjan avausosakilpailuun Artic Lapland Rallyyn, Rovaniemellä. Autona on viime kauden lopulla hankittu Citroën C2. Tällä kaudella Huovisella on tavoitteena kiertää koko SM-sarja kartanlukijansa Arto Romppasenkanssa.

SM3-luokkaan on ilmoittautunut 11 kuljettajaparia kauden avausosakilpailuun. Se on verrattain vähän, jos verrataan viime kauden loppua, jolloin kuljettajia oli miltei 20 kilpailuissa. Viime kauden SM-pisteiden kärjestä ei ole ketään mukana, joten uudet nimet saavat loistaa ainakin kauden ensimmäisessä kilpailussa. Kaikesta huolimatta, tässä luokassa kaikki ovat nuoria ja nälkäisiä, joten kilpailu tulee jatkumaan tiukkana. 

– On mielenkiintoista nähdä mihin vauhtimme riittää. Tällä autolla olemme ajaneet lumella alle 50 kilometriä, joten testiä olisi voinut olla enemmänkin. Uuden rengassäännön mukaiset renkaat vaativat vielä totuttelua. Annamme vähän tasoitusta kärjelle kalustossa, mutta kaiken kaikkiaan auto tuntui ennakkotesteissä hyvältä ja nopealta. Koko tiimi lähtee innolla uuteen kauteen ja tavoitteena on saada nousujohteisia suorituksia, Huovinen kertoo.

Tänä vuonna Rovaniemen kilpailussa ajetaan kymmenen erikoiskoetta. Perjantaina niistä on ohjelmassa viisi, jotka ovat yhteismitaltaan noin 100 kilometriä ja lauantaina ajetaan toiset viisi, joiden yhteismitta on noin 140 kilometriä. Kilpailu on normaalia SM-osakilpailua huomattavasti pidempi ja sen huomaa koko viikon ohjelmassa.

– Rovaniemelle lähdimme suuntamaan kartturini kanssa jo kilpailua edeltävänä viikonloppuna. Alkuviikon aikana tehdään nuotteja kolmen- neljän päivän ajan. Torstaina vihdoin päästään myös kilpa-auton rattiin, jolloin on tarkoitus käydä ravistelemassa ranteet lämpimäksi testierikoiskokeella, Huovinen valottaa kisaviikon ohjelmaa.

Rovaniemen osakilpailu starttaa Lordin aukiolta perjantaina kello 12:00 ja ensimmäinen erikoiskoe, Aittajärvi käynnistyy 12:43. Kilpailu päättyy lauantai-iltana. Huovinen ja Romppanen lähtevät reitille numerolla 55.

Teksti/Kuva: Timo Louhelainen – Joonas Huovinen Rallying tiedotus

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa