Facebook Twitter Email Pinterest

Röyhkiölle vaikeuksien kautta kuudenneksi korkein pistepotti

28.01.2019 / Röyhkiölle vaikeuksien kautta kuudenneksi korkein pistepotti

Ralli SM -kauden ensimmäinen osakilpailu Rovaniemen Arctic Ralli osoittautui vaikeaksi Röyhkiö Motorsport -tiimille, joka kilpailun alla esitteli ensimmäisenä Suomessa 2019-mallisen Ford Fiesta R2 -auton.
 
Flying Finn Academyn valmennusryhmässä oleva Aleksi Röyhkiö ajoi poikkeuksellisesti rallin ennakkotestit Norjan lumilla, koska uutukainen saapui Suomeen vain muutamaa päivää ennen kauden avauskisaa.
 
- Aikataulu oli erittäin kiireinen, mutta saimme kaikki palaset kohdalleen ennen kisan alkua. Ehdin ajaa vain yhden testivedon rallia edeltävänä päivänä, Röyhkiö kertoi.
 
18-vuotiaan Röyhkiön ja kartanlukija Ville Mannisenmäen osalta ralli käynnistyi SM3-luokan kolmannella sijalla, mutta sitä iloa ei kauaa kestänyt:
 
- Jo ensimmäisellä EK:lla vaihdelaatikko alkoi oireilla, ja sitten toisen pätkän jälkeen se hajosi. Niinpä rallin ensimmäinen päivä jäi meiltä kesken ja saimme ajamattomista pätkistä aikasakkoa.
 
Toiseen kisapäivään tiimi starttasi kuitenkin positiivisella mielellä. Tarkoituksena oli saavuttaa mahdollisimman suuri pistepotti.
 
- Pääsimme väläyttämään vauhtiamme aamun ekalla pätkällä, jonne syntyi 12 sekunnin pohja-aika. Se tuli aivan puhtaalla ajolla, eikä mitään riskejä otettu. Seuraavalla EK:lla meidän eteen nostettiin lumipenkasta hitaampi autokunta, jonka perässä köröttelimme maaliin asti. Siinä meni kaksi minuuttia hukkaan.
 
- Muillakin oli ollut ongelmia, joten vielä oli pieniä mahdollisuuksia nousta kuudennelta sijalta. Sitten kisan lopulla tuli vielä teknisiä ongelmia, kun iskunvaimennin petti. Jouduin ajamaan kaksi pitkää EK:ta aivan hiljaa, Aleksi Röyhkiö summasi.
 
Lopulta Röyhkiön autokunta oli maalissa SM3-luokassa seitsemäs, mutta sai kuudennen sijan pisteet, kun edelle sijoittui sarjan ulkopuolella ajanut italialainen JWRC-luokan kilpailija.
 
Ralli SM -kausi jatkuu Kouvolassa 15.-16. helmikuuta.

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa