Facebook Twitter Email Pinterest

Huovisen avauskilpailu päättyi keskeytykseen

28.01.2019 / Timo Louhelainen, Joonas Huovinen Rallying tiedotus

Ralli SM-sarjan avausosakilpailu ajettiin tammikuun viimeisenä viikonloppuna Rovaniemellä. Artic Lapland Rally tarjosi tunturin taikaa ja kunnon talvikelejä pakkasen ollessa 30 asteen molemmin puolin koko kisaviikon. Keski-Karjalan Urheiluautoilijoiden Joonas Huovinen koki karvaan pettymyksen jo ensimmäisenä ajopäivänä.

Ensimmäistä kertaa Artic Lapland Rallyyn SM3-luokan kalustolla osallistunut Huovinen lähti hyvällä fiiliksellä kilpailuun. Perhosia oli vatsassa hieman ennen starttia, mutta luotto omaan tekemiseen oli kohdillaan, vaikka ennakkotestit jäivät vähäisiksi. Testierikoiskokeella torstaina oli saatu kuitenkin hyvä tuntuma Citroëniin.

Ensimmäinen erikoiskoe, Aittajärvi, noin 24 kilometriä tuli reippaasti ja Huovinen löytyi sijalta kaksi, vain 3,6 sekuntia jäljessä pohja-ajan ajaneesta Lauri Joonasta. Kuljettajakaksikko yllättyi itsekin hyvästä sijoituksesta. Toinen erikoiskoe, Mäntyvaaran ravirata tuli myös toiseksi nopeimpaan aikaan, jonka jälkeen ero kärkeen oli 8,5 sekuntia.

– Hienosti lähti ralli käyntiin. Nuotit osuivat melko hyvin kohdalleen ja pientä penkkahipaisua lukuun ottamatta tultiin puhtaasti. Yllätyin näin hyvästä sijoituksesta, sillä tultiin rennosti ja ilman turhaa puristamista, Huovinen kertasi huoltotauolla.

Aurinko alkoi laskea ja kolmas erikoiskoe ajettiin jo pimeässä. Väliajat lupasivat hyvää ja ero kärkeen oli kaventumassa, kunnes noin 20 kilometrin kohdalla, oikealla taittuva kurvi pääsi yllättämään. Auto kiepsahti ympäri ja penkkaan.

– Tultiin hyvin siihen asti, joskin lumipöly haittasi näkyvyyttä paikka paikoin. Tie taittui oikealle nypyn ylityksen jälkeen ja vauhtia oli hieman liikaa. Mentiin ympäri, jonka jälkeen osuttiin vielä kantoon ja auto jäi sinne kyljelleen. Tärskystä selvittiin onneksi henkisillä sekä kalustovaurioilla. Auto sai sen verran kipeää, että lauantaina ei ollut mahdollisuutta jatkaa kilpailua. Käännetään katseet kohti seuraavaa kilpailua ja yritetään saada auto sinne kuntoon, Huovinen suunnitteli.

Ensimmäisten erikoiskokeiden kova vauhti lupaa kuitenkin hyvää jatkoa ajatellen. Ralli SM-sarjan seuraava osakilpailu on Kouvolassa 15.–16.2.2019.

Teksti: Timo Louhelainen, Joonas Huovinen Rallying tiedotus
Kuva: Hannu Rainamo

 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa