Facebook Twitter Email Pinterest

Kääntyykö Joonas Huovisen onni kotiteillä

28.02.2019 / Joonas Huovinen Rallying tiedotus

Keski-Karjalan Urheiluautoilijoiden Joonas Huovisen alkukausi SM3-luokassa on ollut vaikeuksia täynnä. Nyt kotikilpailuunsa starttaava nuorukainen on entistä nälkäisemmällä asenteella liikenteessä kartanlukijansa, Joensuun Urheiluautoilijoiden Arto Romppasen kanssa.

Ensimmäistä kertaa Ralli SM-sarjaan startannut kaksikko lähti tähän kauteen maltillisin tavoittein. Ennen kauden alkua kokemus varsinkin lumella ajamisesta oli todella vähäistä kyseisellä kalustolla. Haastetta lisäsi uudentyyppiset renkaat.

Rovaniemen avauskilpailussa ulosajo ja siitä johtunut keskeytys toiselta sijalta pilasi hyvin alkaneen kilpailun. Kouvolan kilpailu jäi puolestaan kokonaan välistä testeissä hajonneen moottorin takia. Nyt kotikilpailusta Huovinen odottaa toden teolla parempaa viikonloppua.

– Kyllähän se harmittaa todella paljon, että alkukausi on mennyt vihkoon, mutta sellaistahan tämä on välillä. Helmikuun aikana on treenattu paljon nuottia, kun ei ole päästy ajamaan kilpa-autolla. Tehtiin tarkennuksia ja vähän lisättiin nopeuksia nuotteihin. Niiden kautta pyritään hakemaan lisää luottoa ja vauhtia varsinkin ison tien osuuksille, jossa vauhdit ovat kovat, Huovinen valottaa.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa SM Itärallissa ajanut Huovinen otti tuolloin voiton SuomiCup-luokassa. Tämän vuoden kilpailuun lähtökohdat ovat haastavat alkukauden murheiden vuoksi.

 – Vaikka testi- ja kilpailukilometrit ovat vähäiset tälle talvea, niin ei me lähdetä varmistelemaan lauantain kilpailussa. Täällä on hienot tiet laskea menemään ja yritetään saada hyvä fiilis päälle heti aamulla. Tehdään oma ajo ja katsotaan mihin se riittää, Huovinen suunnittelee.

Ralli SM-sarjan talvikauden päätösosakilpailu starttaa lauantaiaamuna Joensuun torilta kello 10.01. Luvassa on päivän aikana kuusi haastavaa erikoiskoetta ja ensimmäisiä kuljettajia maaliin odotetaan noin kello 18 aikaan Joensuun raviradalla, jonne kilpailu huipentuu tänä vuonna. Huovinen ja Romppanen ovat reitillä numerolla 42.

Kuva: Aino Mertanen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa