Facebook Twitter Email Pinterest

Turunen hakee talvikauden päätöksestä voittoa

01.03.2019 / Jani Salonen

Rallin SM4 -luokkaan paluun tehnyt Jesse Turunen starttaa talvikauden päätökseen loistotunnelmista. Mies ajoi paluu kisassaan Kouvolassa suvereeniin luokkavoittoon ja aikoo Joensuussa jatkaa samoin tavoittein.

- Asetelmat ovat samat kuin Kouvolassa ja kisasta lähdetään hakemaan voittoa. Sen myötä pistetilanne kohentuisi mukavasti kauden kokonaistavoitetta ajatellen. Ja ainahan se olisi hienoa menestyä kotikisassa, toteaa Turunen kisan alla. 

Kotikisasta huolimatta Turunen kieltäytyy ottamasta paineita, sillä rallin lainalaisuudet ovat tiedossa. Hyvän esimerkin Turunen sai tästä kartanlukijansa Kari Kallion kanssa edellisessä kisassa, kun ongelmat olivat päättää matkan kesken. Öljypohjan halkeaminen, tulipalo auton pohjassa sekä sähköongelmat antoivat muistutuksen siitä, miten pienestä asiat voivat olla kiinni. Edellä mainittujen ongelmien lisäksi Turunen koki olevansa tyytymätön omaan ajosuoritukseensa. Syynä tähän mies pitää pitkää ajotaukoa, jonka hän uskoo korjaantuvan ajomäärän noustessa. Nyt valmistautumista tulevaan koitokseen on tehty kaikessa rauhassa ja erikoisin näistä lienee penkkojen vahvuuden testaaminen lumikolalla.

- Kotitien penkkoja kävin siirtelemässä lumikolalla ja selväksi tuli, että ne voivat aiheuttaa tuhoja. Ovat nimittäin umpijäässä ja sinne kun pyörän laittaa, niin varmasti nappaa renkaan irti tms. Eli ajolinjojen on nyt oltava sulavat, ennakoi Turunen. 

Joensuun SM -rallista Turunen odottaa kovatasoista kilpailua. Mies myöntää, miten ajosuoritusta tulee verrattua myös muiden luokkien aikoihin ja sieltä yritetään päänahkoja metsästää. Ketään ei nimeltä mainita, mutta puheissa vilahtaa SM3 -luokan kärki. Turunen kuitenkin toivoo, että myös oman luokan sisällä saataisiin paremmuudesta kunnollinen vääntö aikaiseksi ja odotukset kilpakumppaneita kohtaan nousevat esille.

- Varmasti ovat nostaneet vauhtiaan, joten en aio jäädä ihmettelemään muiden tekemisiä. Näin kovavauhtisilla teillä turha nostelu näkyy kellossa, joten täytyy saada alusta alkaen hyvä moodi päälle. Sieltä se tulos sitten tulee jos on tullakseen, päättää Turunen.

Kuva: Jesse Turunen tiedotus

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa