Facebook Twitter Email Pinterest

Joonas Lindroos SM3-luokan johtoon

04.03.2019 / Lindroos Racing Tiedotus

Jämsän Joonas Lindroos ja hänen kartturinsa Pari Kilpeläinen voittivat tapansa mukaan oman SM3-luokkansa Joensuun SM Itärallissa. Yksipäiväinen, kuuden erikoiskokeen ralli oli talvikauden viimeinen. Ensimmäisen, Arctic Lapland Rallyn Lindroos jätti ajamatta. Kahden ajamansa osakilpailun pisteiden turvin hän siirtyi nyt SM3-luokan pistejohtoon.
 
Vaativilla ja tarkasti ajettavilla erikoiskokeilla kilpailu oli aika ajoin todella tiukkaa. Joonas otti johtopaikan heti ensimmäisellä erikoiskokeella vajaan kahdeksan sekunnin pohjilla. Johtoasema vahvistui kakkos- ja kolmoserikoiskokeilla ajettujen pohja-aikojen turvin. Eroa toisena ajaneeseen Henri Hokkalaan oli tullut 16,9 sekuntia.
 
Jo kolmannella erikoiskokeella alkanut lumisade sakeni neljännellä pätkällä niin sakeaksi, että se tosissaan haittasi menemistä.
 
-En muista, koskaan ajaneeni vastaavassa kelissä. Lunta tuli niin ettei eteen nähnyt. Jopa siirtymillä oli hankalaa ajaa. Nelos ek:ta ei ollut aurattu. Auto ei meinannut pysyä urassa ja tulihan siellä pari liippiäkin, joten menoa oli pakko rauhoittaa. Takkiinhan siinä sitten tuli reilusti ja jäätiin 17,5 sekuntia pohjista ajaneeseen Hokkalaan, kertaa Joonas tapahtumia. 
 
Rauhoittamista oli ehkä hieman liikaakin, koska Joonas ja Pasi putosivat toiselle sijalle, vaikkakin eroa oli ainoastaan 0,6 sekuntia.
 
- Menetettiin niin paljon aikaa, että oli pakko kiristää vitos ek:lla". Niinpä Kärkipaikka oli Hokkalalla lainassa ainoastaan yhden erikoiskokeen ja Lindroos otti sen takaisin 3,8 sekunnin pohjien turvin. Maalissa marginaalia oli 6,3 sekuntia toiseksi ajaneeseen Henri Hokkalaan. Kilpailu oli siis hieman tiukempi kuin Kouvolassa, jossa eroa oli melkein minuutti.
 
Voiton myötä Lindroos siirtyi pisteissä neljänneltä sijalta johtoon 50 pisteellä. Toisena olevalla Roni Kaupilla on 42 pistettä ja jaetulla kolmossijalla on Lauri Joona ja Sami Pajari 35 pisteellä. Tämä on tilanne nyt, kun Lauri Joonalla ja Henri Hokkalalla on Kouvolasta hylkäys, joka saattaa vielä kumoutua. Joka tapauksessa Lindroosilla on ykkössija joko jaettuna tai jakamattomana.
 
Seuraavaksi SM-rallia ajetaan kevättauon jälkeen toukokuun 24.-25. päivänä Riihimäellä, johon myös Lindroos-Kilpeläinen osallistuvat.
 
Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa