Facebook Twitter Email Pinterest

Jari Ketomaa päätti talvikauden palkintopallille

04.03.2019 / Jarno Saari

Ford Fiesta R5 -kuljettaja Jari Ketomaa ajoi hyvän kilpailun lauantaina Joensuun Itärallissa, joka päätti SM-sarjan talvikauden. Kokenut mikkeliläiskuski oli vaativissa lumiolosuhteissa paremmassa vauhdissa alkukauden kahteen muuhun osakilpailuun verrattuna.

Ketomaa Racing -tiimi perustettiin alkutalvella varsin nopealla aikataululla, ja nyt toimivan rallitiimin tekemä työ kantoi hedelmää.

SM1-luokassa kolmanneksi sijoittunut Ketomaa ja kartanlukija Henri Arpiainen jäivät voittoon ajaneesta Emil Lindholmista 50 sekuntia. Toiseksi ajanut tuttu kilpakumppani Juha Salo ehti edelle 1,4 sekunnilla.

Ford-kuljettaja menetti reilusti aikaa kolmannella erikoiskokeella pienen ajovirheen seurauksena. Risteys valui pitkäksi, jonka jälkeen
kolmen kärki oli jo hieman karussa.

Rallin toinen puolisko kulki Ketomaalta hienosti, kun hän kirjasi EK-sijoitukset 2, 2 ja 3. Kiri onnistui ja Ketomaa ohitti sarjajohtaja
Teemu Asunmaan.

- Tyytyväinen voin olla kilpailun kulkuun, erityisesti loppupätkiin. Toinen sija oli lähellä, mutta se yksi virhe vei ne saumat. Mukava tunne palkita oma tiimi podiumsijalla, Ketomaa totesi.

- Sankka lumisade asetti omat haasteensa, mutta me selvisimme liukkaissa olosuhteissa hyvin. En muista, milloin olisin kilpaillut noin lumisilla teillä.

- Kiitokset lainakartturi Arpiaiselle hyvästä panoksesta, Henkka on muutenkin ollut tiimille suurena apuna talven aikana, Ketomaa summasi.

Ketomaa Racingin värit esiintyivät jälleen myös etuvetoisten autojen SM3-luokassa, jossa Ajari Piironen kilpailee M-Sportilta hankitulla Ford Fiesta R2:lla.

Nuorukainen aloitti luokassa kahdeksantena, mutta pienet ongelmat ja osumat lumipenkkaan verottivat aikaa ja sijoitusta. Maalissa tuloksena oli 13. sija.

Ralli SM -sarja jää nyt kevättauolle. Sarja jatkuu Riihimäellä 25. toukokuuta.

Kuva: Jarno Saari