Facebook Twitter Email Pinterest

Uusi SKODA FABIA R5 luokiteltu ja valmiina kilpailuihin

03.05.2019 / Skoda Suomi

Auto on luokiteltu kansainvälisen autoliitto FIA:n toimesta. Tuhansien kilometrien testien jälkeen ŠKODA FABIA R5 tulee pian näyttäytymään myös erikoiskokeilla.

- Uusi auto on jatkoa menestyksekkäälle R5projektillemme. Pysyimme kehitysohjelmassa koko ajan aikataulussa. Luokittelussa tarkistettiin, että auto täyttää FIA:n turvallisuusmääräykset. Nyt keskitymme auton julkistukseen, ja alamme myös rakentaa ensimmäisiä asiakkaille meneviä yksilöitä, tiimipäällikkö Michal Hrabánek kertoo.

ŠKODA FABIA R5 esiteltiin suurelle yleisölle ensimmäistä kertaa viime vuoden joulukuussa. Sittemmin auton testejä on jatkettu soralla, asfaltilla sekä lumella ja jäällä – yhteensä useita tuhansia kilometrejä.

Uutta autossa on päällepäin erityisesti keulan erilainen ilme ja uusiutuneet ajovalot. FABIA R5:n moottori tuottaa entistä enemmän suorituskykyä, vaikka autossa edelleen tuttu, 1,6-litrainen turbomoottori onkin. Huipputehoa ja ajettavuutta on tullut lisää aiempaan versioon verrattuna. 

Öljypumppu on uusi, samoin sähköinen vesipumppu ja aiempaa tehokkaampi jäähdytysjärjestelmä. Nyt myös turbon hukkaportti toimii sähköllä. Kampiakselin ja laturin välistä yhteyttä on niin ikään parannettu, mikä takaa suuremman moottoritehon kiihdytettäessä.

Uutta on myös auton sähköjärjestelmä, jota kontrolloidaan Magneti Marellin ratkaisuin. Vaihdevälityksiä on myös muutettu, mikä moottorin muutosten ja voimansiirron ratkaisujen myötä takaa myös pidemmän käyttöiän autolle.

Koria on vahvistettu ja sisään asennettu vuoden 2019 normit täyttävä turvakehikko. Uudessa ohjauksessa on erilainen välityssuhde, ja pidempi joustomatka vastaavasti takaa myös paremman pidon.

Tähän mennessä asiakkaille ympäri maailman on toimitettu jo 269  ŠKODA FABIA R5 –autoa. Pelkästään vuonna 2018 autoja myytiin jopa 80 kappaletta.

ŠKODA Motorsport ajattaa rallin MM-sarjassa hallitsevaa WRC2 –luokan maailmanmestaria Jan Kopeckýa, joka kilpailee myös Tshekin kansallisessa rallisarjassa. Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen tavoittelevat mestaruutta WRC2 Pro –luokassa.

Kuva: Škoda Suomi

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa