Facebook Twitter Email Pinterest

TGS Worldwide hyvin valmistautuneena Ralli SM:n kesäkauteen

23.05.2019 / Miika Wuorela

Kauden neljäs ja kesäkauden ensimmäinen Ralli SM –osakilpailu ajetaan tulevana lauantaina Riihimäen maisemissa. SM1 –luokassa Škodaan luottaa kuusi autokuntaa.

Pistekärkeä SM1 –luokassa pitää Teemu Asunmaa, joka hänkin osallistuu ralliin TGS Worldwiden ilmoittamalla ŠKODA FABIA R5:llä. Asunmaan tallikaverina reitille lähtee Kristian Kiviniemi, joka talvikauden jälkeen löytyy pistetaulukon kuudennelta sijalta.

Valmistautuminen kesäkauteen alkoi jo hyvissä ajoin. Talvea helpommaksi tilanteen Kiviniemelle tekee se, että parkanolainen ennätti jo viime kesänä tutustua Fabia R5:n voimavaroihin kahdessa kesäkauden SM-rallissa.

Uransa toistaiseksi parhaan osakilpailusijoituksen Kiviniemi ajoi helmikuussa Kouvolassa, jossa sijoittui luokkansa kolmanneksi. Sen verran intoa mies puhkuu ennen Riihimäen osakilpailua, että ensimmäinen voittokin saattaa olla jo ovella.

- Viime kesältä oli jo vähän pohjaa säätöjen suhteen, joten suuria muutoksia ei tarvinnut nyt tehdä. Olimme kartalla heti, joten odotan jo innolla pääsyä Riihimäen erikoiskokeille. Siitä tuleekin pitkä päivä, kun rallissa on kaikkiaan yhdeksän erikoiskoetta, mutta ne ovat makeita teitä. Kaikki on kunnossa, joten on hienoa olla taas viivalla.

Kartanlukijan tehtäviä autossa hoitelee tutusti Enni Mälkönen, joka tiimin ennakkotestissä oli myös tallipäällikkö Toni Gardemeisterin kyydissä, katsomassa, miten yli 100 MM-osakilpailua kolunneen valkealalaisen vauhti riittää Skodan ratissa.

- Pitkä kevättaukohan tässä on takana, joten aivan mahtavaa päästä takaisin kilpuriin. Testeistä jäi hyvä fiilis, ja autokin jäi Tonin jäljiltä ehjäksi, joten ei muuta kuin vetoja, Mälkönen naurahtaa.

Kiviniemen ja Asunmaan lisäksi TGS Worldwiden ilmoittamina rallissa ajaa myös Mikko Heikkilä ja Pasi Lyytikäinen.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa