Facebook Twitter Email Pinterest

Tekniikkamurheet ja spinnaus Teemu Asunmaan harmeina Riihimäellä

27.05.2019 / Jari Hotti, Asunmaa Racingin tiedottaja

Teemu Asunmaa yhdessä kartanlukija Jani Salon kanssa sijoittui lauantaina Riihimäen ympäristössä ajetussa rallin SM-sarjan kauden neljännessä osakilpailussa SM1-luokassa kolmanneksi. Luokan pistejohtajana Riihimäelle lähtenyt Asunmaa putosi pisteissä toiseksi, mutta eroa kärkeen on vain neljä pistettä.

Riihimäki Rallin avauserikoiskokeella Juha Salo oli nopein, mutta Teemu Asunmaa hävisi vain 0,7 sekuntia. Toisella erikoiskokeella Salo onnistui kasvattamaan johtomarginaaliaan Asunmaahan nähden peräti 11,5 sekunnilla, mutta alavutelainen kuittasi kahdella seuraavalla lyhyellä erikoiskokeella varuskunnan alueella yhteensä 3,3 sekunnin verran. Ensimmäiselle huoltotauolle saavuttaessa kaksikon välinen aikaero oli Salon eduksi 8,9 sekuntia.

- Moottorin häiriövalo heti ykköspätkän lähdössä varoitti moottorin lämmöistä, sensorivika. Välillä se toimii ja välillä ei. Sitten hajosi etulukko. Onneksi kuitenkin kesti ja päästiin huoltoon. Ne on nyt vaihdettu, anturi ja uusi etulukko, Asunmaa kuvaili tekniikkamurheiden sävyttämää rallin avauslenkkiä ensimmäisellä huoltotauolla.

Viidennellä ja kuudennella erikoiskokeella Asunmaa hävisi Salolle vajaat viisi sekuntia. Lopullinen ratkaisu voittotaistelun suhteen nähtiin seitsemännellä erikoiskokeella.

- Spinnattiin etupyörät ojaan ja jouduttiin vähän pakittelemaan. Siinä meni mahdollisuudet tämän päivän osalta. Nyt on eteen ja taakse matkaa sen verran, että tarvitsee enää vain oikeastaan ajella, Asunmaa harmitteli, mutta muistutti, että maaliin toki pitää kaikkien ajaa ja aina voi sattua mitä vain lajissa nimeltään ralli.

Ennen kahdeksatta erikoiskoetta Asunmaa oli jäänyt Salosta 39,6 sekuntia ja toisena olleeseen Mikko Heikkilään matkaa oli reilut 20 sekuntia. Kristian Kiviniemi neljäntenä oli puolestaan jäänyt Asunmaasta jo yli minuutin. Kahdeksannella erikoiskokeella kärkikolmikko mahtui viiden sekunnin sisään ja tämä erikoiskoe jäikin sitten lopulta kilpailun viimeiseksi, sillä järjestäjä perui viimeisen erikoiskokeen ilmoittaen syyksi tien heikon kunnon. Kyseessä oli sama erikoiskoe, joka oli aiemmin päivällä ajettu kilpailun toisena erikoiskokeena.

Asunmaa ja kartanlukija Jani Salo nappasivat kauden kolmannen palkintosijoituksen Tunturirallin kakkossijan ja Kouvolan voiton jatkoksi, mutta SM1-luokan pistejohto siirtyi nyt Salon haltuun, neljän pisteen erolla Asunmaahan nähden. Riihimäellä keskeyttämään joutunut Emil Lindholm on pisteissä kolmantena, 22 pistettä Saloa perässä.

Asunmaa sanoi, että toki mestaruustaistelun osalta kolmannen sijan pisteet olivat tärkeät, mutta muuten ei vuoden 2017 SM1-luokan Suomen mestari päiväänsä Riihimäellä ollut tyytyväinen.

- Aika surkea päivä. Kaikenlaisia ongelmia, anturivikaa ja etulukko meni. Sitten spinnattiin ojaan. Menihän niissä yhteensä joku reilut 40 sekuntia. Sitten vain ajeltiin iltapäivän pätkät läpi, Asunmaa päätti.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Pohjanmaa Rallin merkeissä Seinäjoella 14.-15. kesäkuuta.