Facebook Twitter Email Pinterest

Mika Karppanen Riihimäellä SM pisteille

29.05.2019 / Jani Salonen

Ilman suurempia odotuksia Riihimäen SM ralliin lähtenyt Mika Karppanen yllättyi nousujohtoisesta suorituksesta. SM4 –luokassa kilpaileva Karppanen oli maalissa luokkansa neljäs.

- Mukava saada välillä onnistumisia aikaan, kun sitä toista puolta on näissä hommissa riittänyt ihan kiitettävästi, toteaa Karppanen tuoreeltaan. 

Miehistön matka sateiden liukastamilla teillä lähti käyntiin yskähdellen. Pito ongelmat sävyttivät aamua ja myös yleisöerikoiskokeella tapahtui. Karppanen kertoo ”missanneensa” nuotin ja lähti ajamaan paalinkiertoa silmillään. Tämän johdosta autokunta suoritti varuskunta-alueella ylimääräisen katselmuksen, eikä kello siitä pitänyt,

- taisin ottaa kolmoselle varaslähdön ja sen tiimoilta keskittyminen herpaantui, eikä nuottia tullut kuunneltua. Siinä sitten sekoilin huolella ja pyörittiin jonkun varaston pihassa ennen kuin oikea suunta löytyi, kommentoi Karppanen tapahtunutta. 

Iltapäivän lenkillä Karppanen sai paremmin ajollisesti itsestään irti. Teiden luonnekin oli enemmän Siikalatvalaisen mieleen ja se näkyi vauhdissa saman tien. Hetkittäin näytti jopa siltä, että mies voisi puristaa itsensä Podiumille yhdessä kartanlukijana toimivan Markku Tenhulan kanssa. Eroa luokkakärkeen jäi alle kymmenen sekuntia erikoiskoetta kohden, jolloin vauhdillisesti aletaan saavuttamaan kirkkainta kärkeä,

- Tavoitteena on saada ero kärkimiehiin alle sekuntiin kilometrillä, joten se saavutettiin. Sen vuoksi jäi harmittamaan viimeisen erikoiskokeen peruminen, sillä Kytäjän pätkä otettiin rauhassa ja siellä taas ero pääsi kasvamaan liikaa. Virheellisesti ajattelin jättää paukkuja päivän päätökseen, mutta se kortti ei nyt toiminut, päättää Karppanen. 

Karppasen matka rallin SM –sarjassa siirtyy toistaiseksi tauolle. Seinäjoen osakilpailussa miestä ei nähdä ja nyt tiimi keskittyy ratkaisemaan auton alustaan liittyviä ongelmia. Puskeminen ja hypyillä perän ampuminen taivaalle täytyy ratkaista, sillä näillä on eittämättä iso vaikutus erikoiskoe aikoihin. Karppanen nähtäneen kuitenkin syksyn kisoissa, joita mies ilmoittaa odottavansa jo nyt suurella innolla.

Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa