Facebook Twitter Email Pinterest

Jesse Turunen jännittävästä asetelmasta Laitilan SM- ralliin

29.08.2019 / Jani Salonen

Viikonloppuna nähdään jälleen kovaa taistoa rallin SM4-luokassa, sillä mestaruudesta haaveileva Jesse Turunen koettaa kääntää mollivoittoista kurssiaan kohti A-duuria. Turusen matkaan on kauden aikana mahtunut murheita ja näiden pohjalta päällimmäisenä ajatuksena on tekniikan kestäminen.

- Kyllä näille kilvanajolaitteille jotain ihmeellistä tapahtuu, kun numerolaput liimataan oviin. Saman tien alkaa ilmestyä outoja ääniä ja muuta epäilyttävää, hymähtää Turunen. 

Huolimatta miehen puheissa huokuvasta epäilyksestä Turusen saldo kesän kilpailuista on ollut komeaa katsottavaa. Kaksivetoisten voitto Vetomiehissä ja Tengtools sprintistä kertovat iskukyvystä, johon Honda kuljettaja kykenee. Erityisesti jälkimmäinen kisa sai miehen tyytyväiseksi, sillä ero kisan nopeimpaan oli vain puolen sekunnin luokkaa. Huomionarvoinen asia, koska Turunen ajoi kaksivetoisella autolla nelikoiden vauhtia.

- Valmistelukisaan olen kyllä tyytyväinen, kaikki toimi moitteettomasti ja ukkokin tuntui olevan auton kanssa samoilla linjoilla. Sen pohjalta on hienoa lähteä kohti Laitilaa, toteaa Turunen. 

Laitilan SM-rallista Turunen ei paineita suostu ottamaan, mutta tietoisuus pakkovoitosta antaa kilpailuun oman mausteensa.

- Vain voittamalla saadaan pidettyä mestaruushaaveet omissa käsissä, joten taas ajetaan voitosta. Näinhän tässä on pitkin kautta jo tehty, päättää Turunen. 

Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa