Facebook Twitter Email Pinterest

Henri Hokkalalle jo kauden neljäs kakkossija

05.09.2019 / Henri Hokkalan Tiedotus

Läpi kauden hyvässä vauhdissa ollut Autoliitto Tikkakosken Henri Hokkala yhdessä kartanlukijansa Kimmo Pahkalan kanssa ajoivat viikonloppuna käydyssä Laitilan SM-osakilpailussa jälleen podiumille.

Ennen sarjakilpailua Mänttä Rallin voitolla ajotuntumaa ylläpitänyt parivaljakko aloittivat heti lauantaiaamun pohja-ajalla. Tauolle kärki ukkojen tapaan liukastellut Henri saapui kolmannella sijalla.
 
- Liukasta ja odotetusti varsin tasaista tässä kohtaa. Ei meinaa meidän numerolla (5) olla vielä kuin sotkettu noita teitä, puhdas linja puuttuu ja se näkyy vetopidossa ja takapään levottomuutena.
 
Tauon jälkeen uudelleen ajettavilla erikoiskokeilla Henri ja Kimmo latoivat kummallekin pohjat ja nousivat kisan toiseksi vain 2.7 sekunnin päähän luokkaa johtaneesta Heikki Koski-lammista. Jännittävä SM3 luokan voitto taistelu ratkesi jälleen viimeisellä erikoiskokeella ja tälläkin kertaa oli tyytyminen toiseksi korkeimpiin sarja pisteisiin.
 
Kauden ensimmäisen osakilpailun väliin jättänyt ja seuraavan osakilpailun toiselta sijalta jälkikatsastuksessa hylätyksi joutunut Hokkala on sarjassa neljäntenä 11 pisteen päässä mitali sijoista. Puolitoista kertaiset pisteet kauden viimeisestä osakilpailusta, Mad-Croc SM Salo-Turku rallista takaavat sen että mitalien kohtalo on vielä täysin auki. Teoreettiset mahdollisuudet jopa kirkkaimpiin mitaleihin ovat olemassa, tosin siihen vaaditaan täydellisen onnistumisen lisäksi myös hieman muiden epäonnea.
 
- Tää oli nyt kolmas sekuntti kamppailu tänä vuonna joka hävitään tavalla tai toisella viimeisillä erikoiskokeilla. Toki positiivista tietenkin että ollaan päästy "alueelle" kerta toisensa jälkeen ja saatu perus vauhtia nostettua uudelle tasolle.
 
- Tietenkin ilman alkukauden akku jupakkaa lähdettäisiin yhtenä ennakko suosikkina finaaliin, mutta nyt tilanne on toinen ja takaa ajettavaa riittää. Keskitytään päättämään SM kausi hyvään suoritukseen ja katsotaan mitä se tuokaan tullessaan. ...Mut eiköhän nämä kakkossijat ala nyt riittämään, Hokkala virnistää loppuun. 
 
Rallin SM sarjan päätös osakilpailu ajetaan 27-28.9.2019 Salo-Turku ympäristössä. 
 
Kuva: Toni Ruotsalainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa