Facebook Twitter Email Pinterest

Teemu Asunmaa taisteli itsensä kuninkuusluokan Suomen mestariksi – oja tiputti Emil Lindholmin ykköspallilta

28.09.2019 / Teemu Asunmaa taisteli itsensä kuninkuusluokan Suomen mestariksi – oja tiputti Emil Lindholmin ykköspallilta

Salon ja Turun alueella ajettu Mad-Croc SM Ralli Salo-Turku on saatu päätökseen ja samalla kakkien luokkien Suomen mestaruudet 2019 varmistettiin. SM1-luokan Suomen mestariksi itsensä ajoi Teemu Asunmaa, SM2-luokassa Esa Ruotsalainen, SM3-luokassa Sami Pajari ja SM4-luokassa Jesse Turunen.

Ralli SM -sarjan kauden viimeinen osakilpailu, Mad-Croc SM Ralli Salo-Turku, tarjosi jännitystä aina alusta loppuun saakka. Lähtöasetelmissa SM1-luokan kultamitali oli Juha Salon ja Teemu Asunmaan kamppailua, ja pronssi Emil Lindholmin ja Kristian Kiviniemen.

Juha Salon ja Teemu Asunmaan kaksintaistelu SM1-luokan sarjamestaruudesta kääntyi Asunmaan eduksi kuudennella erikoiskokeella, kun Asunmaa pääsi Salon ohi. Teemu pysyi Salon edessä maaliin saakka, vieden itselleen lopulta myös osakilpailun voiton. Konkari Juha Salo jätettiin toiseksi niin sarjapisteissä kuin kilpailussakin.

- Oli kyllä kova kausi ja erityisesti tämä päivä. Joutui tekeen ihan oikeasti töitä. Eilen, kun puolisen minuuttia pyörittiin pellolla, ja mietittiin, että miten pääsee takaisin tielle, sanoin että tämä taisi olla tässä. Mutta siitä sisuuntuneena lähdettiin ajamaan kiinni ja onnistuttiin, Asunmaa sanoo silmin nähden tyytyväisenä.

Lindholmin otteet olivat lupaavia, sillä hän piti johtopaikkaa pitkään, kunnes oja kutsui seitsemännellä erikoiskokeella. Toive odotetusta osakilpailuvoitosta ja SM-pronssista tyssäsi, Kiviniemi napatessa kiinnitys mitaliin. Kiviniemi kuitenkin kääntyi katolleen kahdeksannella erikoiskokeella ja maaliin pääsyllä Lindholm varmisti kuin varmistikin itselleen SM-pronssin. Osakilpailun kolmanneksi puolestaan tuuletteli Jari Ketomaa.

SM2-luokassa koko kausi Ruotsalaisen ja Hautamäen kaksinkamppailua

SM2-luokassa Esa Ruotsalaiselle riitti Suomen mestaruuteen kolmas sija, joten tänään toiseksi ajaneena, hän kuittasi mestaruuden. Ville Hautamäki, joka voitti osakilpailun, näytti kuitenkin huimaa vauhtia Mitsubishillään ja sai eroa Ruotsalaiseen maalissa lähes minuutin.

- Osakilpailun tulos kyllä tyydyttää. Esa tottakai passaili ja varmisti mestaruutta, eikä hampaat irvessä vetänyt. Aloin vähän vertailemaan tuloksia R5-autoihin ja ne olivat varsin kilpailukykyisiä. Meillä on paketti kasassa, SM-hopea tuli, mutta silti hymyilyttää, Hautamäki kertoo.

- Kyllähän tämä on uskomattoman hieno fiilis. Monta vuotta tätä on yritetty ja monta kertaa se on ollut lähellä, nyt se vihdoin tuli. Hyvä kausi ja ollaan tehty tosi paljon töitä, Ruotsalainen kommentoi mestaruuttaan.

Kolmanneksi sarjan pisteissä ja osakilpailun tuloksissa ylsi Timo Mäenpää

SM3-luokassa tiukkaa sekuntikamppailua

SM3-luokka tarjosi sekuntitaistelua. Maaliintulojärjestys parhaimmiston osalta oli lopulta voittajasta alkaen: Heikki Koski-LammiAleksi Röyhkiö ja Lauri Joona. Viidenneksi sijoittunut Sami Pajari keräsi sijoituksellaan riittävästi pisteitä, vieden luokan Suomen mestaruuden. Kauden päättävän kisan jälkeen SM-pisteissä hopeaa nappasi Lauri Joona ja pronssia Henri Hokkala.

- Kyllä tämä voitto maistuu. Haastava päivä oli, niin paljon tilanteita, että ihme että selvittiin läpi. Kaikin puolin nousujohteinen kilpailu ja kovaa kisaa, Koski-Lammi summaa.

Suomen mestarin, ja aiemmin jo Flying Finn Future Star tittelinkin pokanneen Pajarin oli helppo hymyillä.

- Hyvä ja hallittu suoritus tehtiin, ei ollut mitään tilanteita. Tosi hienolta maistuu mestaruus! Kovan työn takana se on ollut. Kun mietitään koko kautta, alkuvuosi ei ollut helppo, mutta kesäkausi lähti menemään tosi hyvin, Pajari toteaa ilonsekaisin tunnelmin.

Jesse Turunen dominoi SM4-luokkaa

SM4-luokassa Jesse Turunen piti hurjaa vauhtia lähes kahden minuutin erolla toisena ajaneeseen Sami Korvolaan. Metsämäen viimeisen erikoiskokeen jälkeen Turunen voitiin kruunata luokkansa Suomen mestariksi, ohi Sami Korvolan, joka oli pistejohtaja vielä kisaan lähdettäessä. Kolmanneksi pisteissä ja osakilpailussa sijoittui Jani Seppälä.

Kuva: Taneli Niinimäki/AKK


Tulokset ja sarjapisteet

Mad-Croc SM Ralli Salo-Turku -osakilpailun lopputulokset 

Yleiskilpailu
1. Teemu Asunmaa 50.34,2
2. Juha Salo +7,2
3. Jari ketomaa +56,5

SM1-luokka
1. Teemu Asunmaa 50.34,2
2. Juha Salo +7,2
3. Jari ketomaa +56,5

SM2-luokka
1. Ville Hautamäki 53.03,3
2. Esa Ruotsalainen +58,1
3. Timo Mäenpää +2.19,1

SM3-luokka
1. Heikki Koski-Lammi 53.46,5
2. Aleksi Röyhkiö +2,2
3. Lauri Joona +14,1

SM4-luokka
1. Jesse Turunen 55.13,3
2. Sami Korvola +1.49,3
3. Jani Lahtinen +1.59,6

Kaikki tulokset

Epäviralliset sarjapisteet 2019

SM1-luokka
1. Teemu Asunmaa 139,5
2. Juha Salo 133
3. Emil Lindholm 85

SM2-luokka
1. Esa Ruotsalainen 154
2. Ville Hautamäki 148,5
3. Timo Mäenpää 73,5

SM3-luokka
1. Sami Pajari 108
2. Lauri Joona 100,5
3. Henri Hokkala 89

SM4-luokka
1. Jesse Turunen 130,5
2. Sami Korvola 122
3. Jani Seppälä 103

Kaikki pisteet

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa