Facebook Twitter Email Pinterest

SM Vaakuna-Ralli tuo nykyiset ja tulevat rallitähdet helmikuussa Mikkeliin

09.10.2019 / SM Vaakuna-Ralli Mikkeli -tiedotus

Mikkeli palaa rallin SM-kalenteriin kaudella 2020. Kauden toisessa osakilpailussa ajetaan peräti kahden SM-sarjan pisteistä.

SM Vaakuna-Ralli tekee paluun rallin SM-kalenteriin yhden välivuoden jälkeen. Edellisen kerran SM-pisteistä ajettiin Mikkelissä ja lähiseuduilla helmikuussa 2018.

– Välivuosi teki hyvää koko järjestelyporukalle. Ydinporukka on pieni ja välillä tekee hyvää levätä ja kokeilla jotain muuta. Laakereilla emme ole kuitenkaan lepäilleet, vaan alkuvuodesta teimme rallisprint-kilpailun sekä parin kymmenen vuoden tauon jälkeen myös jokkiskisan, kertoo kilpailunjohtaja Tomi Jääskeläinen, joka toimii myös kisan järjestelyistä vastaavan Mikkelin Urheiluautoilijoiden puheenjohtajana.

Helmikuussa 2020 ajetaan jo tuttuun tapaan kaksipäiväinen kilpailu, ajankohta on siirtynyt hieman totuttua aiemmaksi, 7.-8. helmikuuta.

– Siirron takana on useampiakin syitä. Olemme ajankohdalla halunneet karsia päällekkäisyksiä niin Mikkelissä järjestettävien tapahtumien osalta kuin myös rallin MM-kalenterin osalta. Toki ajankohtaan vaikuttaa myös talvilomien ajankohta, sillä osa ralliliikenteestämme kohdistuu 5-tielle, jolla hiihtolomien aikaan riittää muutakin liikennettä. Nyt lomat ajoittuvat rallimme jälkeisille viikoille, kertoo Jääskeläinen.

SM Vaakuna-Rallin kilpailuaikataulu noudattaa tuttua ja hyväksi havaittua kaavaa: perjantaina kilpailuviikonlopun avaa Mikkelin Raviradalla ajettava yleisöerikoiskoe henkeä salpaavine ohjeisohjelmineen ja ilotulituksineen.

Lauantaina kilpailijoita odottaa 8 erikoiskoetta lumisessa eteläsavolaisessa metsämaisemassa. Yhteensä kilpailureitissä on noin 300 kilometriä, joista erikoiskokeita vähän päälle 110 km. Rallin SM-sarjaan ilmoittautuneiden kuljettajien lisäksi reitillä nähdään myös Rallin Juniorimestaruussarjan kuljettajia kisaamassa omista sarjapisteistään. Katsojille ralliherkkua on siis tarjolla yllin kyllin.

– Reitissä ei ole tänä vuonna yhtään kahteen kertaan ajettavaa pätkää ja reitti kokonaisuudessaan on kokenut muodonmuutoksen parin vuoden takaisesta. Lauantain kilpailureitti ja -aikataulu on tehty entistä katsojaystävällisemmäksi kisapäivän rytmitystä muuttamalla. Näin rallifanit ehtivät päivän aikana käydä useammalla pätkällä, paljastaa reittijohtaja Jari Jakonen.

SM Vaakuna-Rallin järjestämisvastuu on Mikkelin Urheiluautoilijoilla. Erikoiskokeiden ja huoltoparkin järjestämiseen osallistuu seuroja ja yhteisöjä niin Mikkelistä kuin lähikunnistakin.

Kuva: Tonigraphs / Toni Ollikainen

---

Lisätietoa: kilpailunjohtaja Tomi Jääskeläinen, 044 350 7000, tomi.jaaskelainen@vaakunaralli.fiwww.vaakunaralli.fi

Ralli SM –sarjan kauden 2020 toinen osakilpailu, SM Vaakuna-Ralli Mikkeli, järjestetään 7.-8.2.2020 Mikkelissä ja sen ympäristössä. Kilpailun säännöt julkaistaan ja ilmoittautuminen avataan joulukuun puolessa välissä ja reitti julkaistaan tammikuun alussa. Kilpailun järjestelyistä vastaa Mikkelin Urheiluautoilijat.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa