Lauri Joonalle uran ensimmäinen osakilpailuvoitto tiukan sekuntikamppailun jälkeen

20.01.2020 / Lauri Joona tiedotus

Lauri Joonan rallikausi 2020 alkoi parhaalla mahdollisella tavalla. 23-vuotias sastamalalainen ajoi tiukan sekuntikamppailun jälkeen SM3-luokan ykköseksi kauden avauksessa Rovaniemellä.

Arctic Lapland Rallyn luokkavoitto oli 23-vuotiaan Lauri Joonan ensimmäinen Ralli SM -osakilpailuvoitto, ja maalissa nähtiinkin varsin tyytyväinen kuljettaja.

- Kyllä tämä voitto menee ihan sinne tähänastisen ralliuran kärkikastiin, on kyllä tosi hienoa. Ja varsinkin kun se tuli haastavissa olosuhteissa yhdestä sarjan vaativimmista osakilpailuista, hehkutti Joona maalissa.

Voitto ei todellakaan tullut helpolla. Taistelu hallitsevan SM3-suomenmestari Sami Pajarin kanssa kävi huimana aivan loppuun saakka. Yhdessä tämä kaksikko hallitsi SM3-luokkaa vieden nimiinsä yhdeksän kymmenestä erikoiskokeesta. Siinä missä Pajari hallitsi hienokseltaan avauspäivää, meni jälkimmäinen kisapäivä Joonan nimiin. Kisa oli äärimmäisen tiukka loppuun saakka, sillä ennen viimeistä erikoiskoetta eroa Joonan hyväksi oli vaivaiset 1,2 sekuntia.

- Sai laittaa kaasua ihan sinne pohjimmaiseen asentoon, voitto ei tullut helpolla missään nimessä, Joona tunnelmoi voittoaan.

23-vuotias sastamalasta kotoisin oleva Joona ajaa kolmatta kauttaan Ralli SM -sarjassa. Hän kilpailee tiukassa ja kovatasoisessa SM3-luokassa Ford Motorcraftin ilmoittamana Ford Fiesta R2T 2019-autolla.Kauden avauskisassa vakikartturi Markus Määttäsen sijaisena nähtiin kokenut Juha Lummaa.

- Ekassa huollossa tehtiin vielä pieniä säätöjä, sen jälkeen auto toimi kuin unelma. Yhteispeli Lummaan kanssa sujui hyvin. Kyllä huomaa, että kaverilla on yli 15 Tunturin kokemus, kiitteli Joona.

Lopputuloksissa Joonan ja Pajarin ero oli 7,5 sekuntia. Kolmanneksi sijoittui Aleksi Röyhkiö, melkein kahden minuutin erolla kärkikaksikkoon.

Seuraavaksi Lauri Joona suuntaa katseet kohti kauden toista SM-osakilpailua, Mikkelissä ajettavaa SM Vaakuna-Rallia. Kauden 2020 ensimmäinen MM-startti tapahtuu helmikuun puolessa välissä Ruotsissa.

Lisätietoja: Lauri Joona, 044 513 4251, lauri.joona@hotmail.fi

Kuva: Hannu Rainamo