Pajari ajoi palkintokorokkeen keskimmäiseksi Itärallissa

01.03.2020 / Jani Seppälä / Sami Pajarin tiedotus

Rallin SM-sarjan kauden osakilpailu ajettiin lauantaina Joensuun Itärallin vauhdikkailla ja luonteikkailla teillä erinomaisissa olosuhteissa. SM3-luokan pistekakkosena kilpailuun lähti Sami Pajari kartanlukijansa Marko Salmisen kanssa.

Kaksikon kilpailu uudella, vuoden 2019 mallisella Ford Fiesta R2T ajokilla alkoi ajollisesti hyvin, kun heti ensimmäiselle erikoiskokeelle syntyi muutaman sekunnin pohja-aika.

- Ratin nappien kanssa oli pieni ongelma, enkä saanut siirtymämoodia pois päältä. Tästä sisuuntuneena ajo kulki kuitenkin hyvin ja erikoiskokeen jälkeen muistuikin jo mieleen kuinka ”paukut” saadaan päälle toisella tapaa.

Toisella erikoiskokeella syntyi jälleen pohja-aika ja ensimmäiselle huoltotauolle Pajari saapui 8,5 sekunnin johtoasemassa, kun takana oli 26 erikoiskoekilometriä. Tauon jälkeen ajettu reilu 33-kilometrinen Riutan erikoiskoe sujui jälleen varsin puhtaasti. Reilun 10 sekunnin pohja-aika kasvatti eron toisena ajaneeseen Lauri Joonaan jo 19 sekuntiin.

Toisen huoltotauon jälkeen ohjelmassa olivat kilpailun kaksi viimeistä erikoiskoetta, vauhdikkaita nyppyjä ja kääntyviä ylityksiä sisältäneet Oskola ja Palo. Pajari suoritti erikoiskokeet puhtaasti luokan toiseksi nopeinta vauhtia ja kilpailun maalissa voittomarginaaliksi Lauri Joonaan kertyi lopulta 15 sekuntia.

Pajari otti näin kauden avausvoittonsa uudella ajokillaan ja oli maalissa tyytyväinen kilpailupäivään.

- Kaikkiaan tosi hyvä päivä, keli, tiet ja olosuhteet olivat loistavat. Oli kerrassaan makeata vetää. Valtaosa reitistä oli ihan jäätä, renkaat säilyivät hyvinä, vaikka sitä hieman ennalta arvuuteltiin. Pari viimeistä pätkää otettiin ihan aavistuksen varmistelevammalla otteella ja pyrittiin minimoimaan riskit, Pajari tuumasi maalissa.

Talvikauden jälkeen Pajari on pistetilanteessa SM3-luokan toisena 57 pisteellä, 20 pistettä johdossa olevaa Lauri Joonaa perässä. Rallin SM-sarja jatkuu reilun kolmen kuukauden tauon jälkeen Kouvolassa 12.-13. kesäkuuta. Pajarin kausi jatkuu kuitenkin varmuudella jo viikkoa aiemmin Sardinian MM-rallissa, joka toimii JWRC-luokan toisena osakilpailuna.