Facebook Twitter Email Pinterest

Esa Ruotsalaiselle neljänneksi korkeimmat pisteet Itärallista

02.03.2020 / Jarno Saari

Ralli SM -sarjan kolmas ja talvikauden päättänyt osakilpailu ajettiin lauantaina Joensuussa. Itärallin reitti oli varsin hyvässä kunnossa ja luntakin riitti, toisin kuin eteläisen Suomen sorateillä oli helmikuussa totuttu näkemään. 

Esa Ruotsalainen siirtyi SM2-luokan mestarina sarjan pääluokkaan tällä kaudella. Tiedossa oli jo ennakolta, että kokemusta Skoda Fabia R5 -autosta tarvitaan paljon ennen kuin kärjen kyytiin pystyy kunnolla vastaamaan.

Saarijärven UA:ta edustava kuljettaja ajoi tasaisen hyvän suorituksen Itärallin erikoiskokeilla. Kisan puolivälissä sijoitukseksi vakiintui viides sija, joka säilyi maaliin saakka. 

- Oli hieno kilpailu ja nyt on hyvät fiilikset. Talven kisoissa ei tosin löytynyt sellaista vauhtia, jolle haluan päästä. Positiivista on se, että tiedostan ne kohdat ja seikat, joissa tulee aikatappiota, Ruotsalainen kertoi.

Esa Ruotsalainen ja kartanlukija Antti Linnaketo saavuttivat SM1-luokasta neljänneksi korkeimmat pisteet, kun yleiskilpailussa kolmanneksi ajanut Hyundai-kuljettaja Craig Breen ajoi erilaisilla renkailla ja kilpaili eri luokassa.

- SM-sarjan kuninkuusluokassa on tosi kova taso. Siitä kertoo jotain se, että ulkolaisella huippukuskilla (Breen) pitää täällä kiirettä. Huomionarvoista on myös se, että Itärallin voittanut Emil Lindholm pystyy ajamaan luokan kärkivauhtia myös MM-ralleissa.

- Meidän tavoitteena on nostaa vauhtia kesäkauden ralleissa ja olla lähempänä kärkeä. Sen eteen tehdään tiimin kanssa kovasti töitä, Esa päätti.

Esa Ruotsalainen on SM-pisteissä neljäntenä talvikauden jälkeen. Kesäkauden ensimmäinen osakilpailu koittaa 12.-13. kesäkuuta Kouvolassa. 

Kuva: Jarno Saari 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa