SuomeksiIn English

 

Sovella

Pirelli

Jaro Kinnunen ajoi palkintopallille

Ralli SM -kauden kolmas ja talvikauden päättänyt osakilpailu kurvailtiin lauantaina Mikkelissä. Jarospeed-tiimin Honda Civic -kuljettajat nousivat jälleen palkintopallille, kun Jaro Kinnunen ja kartanlukija Jukka Jämsen olivat kaksivetoisten yleiskilpailun kolmanneksi nopein autokunta.

Mikkelin Vaakuna-ralli starttasi jo perjantai-iltana, jolloin Kinnunen oli neljänneksi nopein. Lauantaiaamu ei käynnistynyt suunnitelmien mukaan, kun pitkän EK:n 2 loppupäässä Espoon UA:n kuljettaja ajoi risteyksen huolella pitkäksi.
"Jarrutukseen tultiin kovasta vauhdista ja ajourassa oli sora näkyvissä. Arvioin jarrutusmatkan riittävän, mutta pitoa ei ollutkaan tarpeeksi ja risteys valui pitkäksi. Siinä meni peruuttelussa ja uuden vauhdin keräämisessä sellaiset 15 sekuntia hukkaan", harmitteli viidenneksi pudonnut Kinnunen.

Kahdella seuraavalla erikoiskokeella Kinnunen ei ollut tyytyväinen vauhtiinsa, mutta viimeisenä ajettu kilpailun pisin erikoiskoe nosti Honda-kuljettajan sijoitusta kahdella pykälällä.
"Päätöspätkä tuli virheettömästi ja se auttoi paikkaamaan alun virheessä menetettyjä asemia. Lopputulos tyydyttää, mutta vauhtia olisin odottanut olevan hieman enemmän", Jaro myönsi.

"Edellisessä osakilpailussa vauhti riitti pohja-aikoihin, mutta nyt ylsin pätkäajoissa parhaimmillani kolmanneksi."

Mikkelin osakilpailussa SM2-luokan voitti Jussi Vainionpää ennen Kalle Pinomäkeä (+ 17,1) ja Kinnusta (+ 54,5).

Jaro Kinnunen jää odottamaan SM-sarjan kesäralleja pistetaulukon kuudennella sijalla. Ralli SM -kausi jatkuu 9. kesäkuuta Lapualla.