"$lang='en'""$lang='en'"
SuomeksiIn English

 

Jussi Tiippana uuteen kauteen uusin kuvioin

Rautjärveläinen Jussi Tiippana lähtee ralliautoilun SM-sarjaan täysin uusin kuvioin. Kaudelle 2010 vaihtuivat auto, kartanlukija ja edustettava seura.

Kilpakalustona on tällä viikolla Rovaniemellä ajettavasta Arctic Lapland Rallysta alkaen Mitsubishi Lancer Evo IX. Tiippanan auto on rallin MM-sarjassa Skodan ja Mitsubishin tehdaskuskina ajaneen Jani Paasosen kehittämä. Ensitestien perusteella auto on rautjärveläisen mielestä erittäin hyvä.
"Oman auton myötä päästään harjoittelemaan enemmän ja saadaan paremmin pidettyä yllä ajotuntumaa. Kilpailukohtaiset kustannukset ovat myös huomattavasti edullisemmat verrattuna vuokrattuun kilpakalustoon.
"Toki työtäkin riittää, sillä sekä kuljettajan että tiimin on opeteltava uuden auton niksit", Tiippana huomauttaa.

Jatkossa Mikkelin Urheiluautoilijoiden väreissä ajavalle Tiippanalle nuotteja lukee seurakaveri Henri Arpiainen.
"Henrin kanssa yhteistyö on alkanut mutkattomasti. Hänellä on paljon nuottikokemusta ja samanlainen tapa toimia", Tiippana kiittelee.

Tiippanan ja Arpiaisen tavoitteena on ajaa tasainen kausi, jonka aikana vauhti kasvaa tasaisesti.
"Arctic Lapland Rallyssa yritetään mennä maltillisesti, sillä se on minulle ensimmäinen kerta tunturimaisemissa. Mikkelin Vaakuna-rallista eteenpäin ei kerätä enää pelkkää kokemusta, vaan myös tulosta pitäisi tulla", Tiippana kaavailee.

SM-sarjan ohella Tiippana ja Arpiainen hakevat mahdollisuuksia ajaa myös ulkomailla vuoden 2010 aikana. Viime vuonna tutuksi tullut Brasilian Peugeotin mestaruussarja kiinnostaa edelleen ja neuvottelut uuden kauden kilpailuista ovat parhaillaan käynnissä. Myös Suomen MM-ralli kiinnostaa.
"Totta kai se kiinnostaa, kun sen on kerran jo päässyt ajamaan. Lisäksi MM-osakilpailu tarjoaa mahdollisuuden näyttää vauhtiaan vähän suuremmalle yleisölle, toteaa vuoden 2008 Neste Oil Rallyn parhaana tulokkaana palkittu rautjärveläinen.