"$lang='en'""$lang='en'"
SuomeksiIn English

 

Kosti Katajamäki SM-sarjan johtajana Mikkeliin

Kosti Katajamäki johtaa rallin kovatasoista SM-sarjaa kahden osakilpailun jälkeen. Kausi jatkuu lauantaina Mikkelissä, ja alajärveläisen tavoitteena on pitää tuo kovalla työllä ja tasaisenkovalla vauhdilla saavutettu, himoittu piikkipaikka. Katajamäen keula toisena nelivetoisten luokassa olevaan Jarkko Miettiseen on neljä pistettä (22-18).
"Niin, lähdetään ajamaan vähän rallia, ja koetetaan johonkin kympin nippuun. No ei maar, tottahan sitä lähdetään voittamaan ja menestymään. Kyllä tässä on sellainen henkilökohtainen vahva tunne, että ollaan ihan kärkivauhdissa taas. Luotettavuus on nyt kunnossa, ja jos saisi pyytää ihan pikkusen vielä lisää kyytiä, sitten olisi aika hyvä", Katajamäki sanoo.

Katajamäki ja Lasse Hirvijärvi ajavat Mitsubishillään Etelä-Savon erikoiskokeilla toisena autona. Hallitseva mestari Jari Ketomaa painaa aura-auton roolissa, ja se sopii Katajamäelle.
"Parempi se on toisena tulla kuin ensimmäisenä. Onpahan ainakin vähän lakaistu irtolunta ajolinjalta ja jarrutuspaikoista. Mikkelin seudun tiet ovat perinteisesti olleet sellaisia, että jos siellä arpoo jarrutuspaikkojen kanssa, voi lähteä saman tien kotiin. Hienoja teitä, ja nuotista pitää tehdä rohkea ja siihen pitää luottaa", Katajamäki tietää.

Kilpailu alkaa lauantaiaamuna ja jatkuu iltaan. Mikkelissä ajetaan seitsemän erikoiskoetta.