"$lang='en'""$lang='en'"
SuomeksiIn English

 

Mercedes-Benz

Michelin

YLE Urheilu: MotorSport

Haaja

Riihimäki-ralli alkaa testi-EK:lla

Riihimakirallilogo2012kevyt.jpg

Hitaasti tullut talvi on aiheuttanut haasteita ralliautojen testaamiselle ja kuljettajien ajoharjoittelulle. SM-sarjan avaavan Riihimäki-rallin aattona 13.1. järjestettävä shakedown eli testierikoiskoe mahdollistaa ajokilometrien saamisen ennen kilpailun starttia.

SM-kausi käynnistyy Riihimäen raviradalla 14.1. kello 12 alkavalla 1,6 km:n mittaisella yleisöerikoiskokeella. Jo perjantaina kello 9-17 kilpailijat saavat ajaa kaikki kahdeksan EK:ta läpi kahteen kertaan. Nuotitus tehdään kuitenkin muulla kuin kilpa-autolla, ja tieosuuksilla on jopa perusrajoituksia tiukempia nopeusrajoituksia.

EK-nuotituksen jälkeen kilpailijoilla on mahdollisuus testata niin nuotin, auton kuin henkilökunnankin toimivuutta Tervakosken UA:n järjestämällä testi-EK:lla. Hausjärvellä oleva maineikas 3,6 km:n mittainen rallipätkä on mahdollista nuotittaa kello 17.30-18.30. TerUA:n seurakilpailu ajetaan lenkkinä yhteen suuntaan huoltoalueen ollessa Riihimäellä Lasiliirin pihassa.

Huoltoalueella ja kilpailupäivänä Riihimäellä Pohjoispuiston koulun ympäristössä olevissa huoltoparkeissa on mahdollista seurata SM-tiimien toimintaa. Kahdeksasta EK:sta muodostuvan rallin molemmat välihuollot tapahtuvat kilpailukeskuksessa. Kolmella lenkillä on yhteensä 83 EK-kilometriä.
(-PV)