"$lang='en'""$lang='en'"
SuomeksiIn English

 

Mercedes-Benz

Michelin

YLE Urheilu: MotorSport

Haaja

SM-rallikausi avataan Riihimäen raviradalla

pieni-Lappi-Esapekka.jpg

Esapekka Lappi odottelee jo innokkaasti uuden ralliohjuksensa, Ford Fiesta S2000:n rattiin pääsemistä kisaolosuhteissa. Kuva: Arttu Kauranne

Ensi lauantaina 14. tammikuuta Riihimäen Urheiluautoilijoiden 50-vuotisjuhlaralli käynnistyy kahden edellisen Riihimäki-rallin tapaan raviradalla yleisön edessä ajettavalla 1,6 km:n mittaisella erikoiskokeella. Raviradan tiestöä on jäädytetty, ja EK ajetaan suunnilleen alkuperäisessä muodossa.

Rallin startti tapahtuu katetun katsomon edestä kello 12.01 alkaen. 80 auton letkaa lähtee vetämään numerolla 1 kilpailun vahva ennakkosuosikki, nelivetojen kaksi edellistä suomenmestaruutta voittanut karkkilalainen Juha Salo.

Edellisissä, tammikuussa 2010 ja 2011 ajetuissa Riihimäki-ralleissa oli lunta ja pakkasta toisella tavalla kuin nyt. Vain muutamaa päivää ennen kilpailua 2012 Riihimäen, Hausjärven, Janakkalan ja Lopen rallitiet ovat hyvässä kunnossa.

Rauno Vuorisen ja Marko Kyöstilän rakentamalla kahdeksan EK:n reitillä on kaksi kahteen kertaa ajettavaa vauhtipätkää. Kilpailu ajetaan kolmena lenkkinä, joiden välissä on puolen tunnin huoltotauko kilpailun keskuspaikalla Pohjolanrinteen koululla. Maaliin rallin kärki saapuu noin kello 19.00.

Ratamestarit ovat hakeneet reitille 60- ja 70-luvuilla ajetuille ralleille tyypillisiä teitä. Kilpailijat saavat nuotittaa erikoiskokeet perjantaina, mutta yleisölle reitti julkistetaan kilpailupäivänä kello 10.
(-PV)