"$lang='en'""$lang='en'"
SuomeksiIn English

 

Mercedes-Benz

Michelin

YLE Urheilu: MotorSport

Haaja

Mattias Therman Suomen MM-ralliin

therman.jpg


Mattias Therman on jälleen mukana MM-rallissa. Helsinkiläinen käynnistää torstai-iltana S2000-luokan Ford Fiestansa moottorin, ja suuntaa nelivetoisen autonsa keulan kohti maailman nopeinta sorarallia, Suomen MM-rallia. Siitä eteenpäin se on sitten lauantai-iltaan asti pelkkää rallia.

- SM-sarjassa on hienoja kilpailuja, mutta kyllä MM-ralli on kuitenkin tämän lajin huipputapahtuma. Jyväskylä on viimeisen päälle hieno rallikaupunki. Jo pelkästään kaupungilla on upea fiilis. Alkaa tunnelma nousta, Therman sanoo.

Viikonlopun MM-ralli on Thermanin uran yhdeksäs MM-startti. Aiemmin hän ajanut Suomen lisäksi Walesin ja Ruotsin ralleissa. Paras sijoitus on 14., ja sen Therman ajoi 2010 Suomessa Fordin kakkostiimin Stobartin autolla.

Thermanin uusi kartanlukija Jarkko Kalliolepo on ajanut urallaan 17 MM-rallia, ja ollut kolme kertaa MM-pisteillä. Hänen paras saavutuksensa on vuodelta 2006, kun hän oli Sardinian MM-rallissa viides. Lisäksi Kalliolepo on Aasia-Tyynenmeren mestari 2005.

- Kartturi on ok, ja kuskikin ehkä, Therman virnistää.

Kaksikko ajoi sunnuntaina hyvän testin. Auto alkoi osua Thermanin käteen.

- Kyllä minun puolestani ralli voi alkaa. Auto tuntuu koko ajan paremmalta ja on varmasti iskussa. Luottavaisin mielin ollaan.
Tällainen auto on kuitenkin sellainen, että se toimii sitä paremmin mitä kovemmin sillä ajaa. Pitäisi siis vain uskaltaa ajaa kovemmin ja luottaa nuottiin. En ole miettinyt mitään tulostavoitetta. Katsotaan aluksi ketä kuskeja on siinä samoilla sekunneilla ympärillä, ja ryhdytään ajamaan sitten heitä vastaan, Therman miettii.

Ralli alkaa torstai-iltana ns. Lahden lenkillä. Perjantaina ajetaan Keuruun ja Laukaan suunnalla. Lauantaina, rallin päätöspäivänä, karavaani liikkuu Jämsän seudulla.