Facebook Twitter Email Pinterest

Kristian Nieminen palasi kuudennen sijan arvoisesti Tuurissa

12.03.2024 / Nieminen Racing -tiedotus

Jyväskyläläinen Kristian Nieminen starttasi kauden ensimmäiseen SM-osakilpailuunsa Tuurissa ja tällä kertaa alla oli myös ensimmäistä kertaa ykkösluokan Skoda Fabia R5.
 
Kilpailu alkoi Perjantai-iltana kahdella erikoiskokeella. Iltahämärässä vallinnut pito tiessä oli uskomaton ja näiden kahden jälkeen sijoitus oli kahdeksas. 
 
- Aivan käsittämätön on pito tiessä. Ennakkoon jo osasi arvella, ettei ihan helpoin homma ole ensimmäisiä pätkiä tällä kalustolla lähteä pimeään taittamaan ja pidon puolesta olisi voinut ajaa todella lujaa, joten siihen nähden kyllä jalka nousi kaasulta liian usein, siitä huolimatta oli kyllä älyttömän hauskaa, naureskeli kuljettaja päivän päätteeksi. 
 
Lauantaina luvassa oli kaksi kertaa kahden erikoiskokeen rypäisy ja välissä Tuurin kyläkaupalle tehty yleisö ek. Aamupäivällä aika eroa kärkeen saatiin supistettua kilometriä kohden ja löydettiin taas monta asiaa missä tehdä toisin. 
 
- Nämä tulivat jo paremmin, edelleen silti kokoajan huomaa, että paikkoja voisi ajaa paljon lujempaa, mutta kun ei vielä sillätavalla ole luottoa kalustoon niin aika varovaista ajaminen on, oppia karttuu kokoajan lisää. Myös rengasvalinta olisi voinut olla toisenlainen, mutta siitä se nyt ei kiinni jäänyt. 
 
Seuraavaksi ajetulla yleisö ek:lla tapahtui oma virhe ja auto stumppasi lähtöön. Näitä seuranneilla viimeisillä pätkillä murheena oli pop-off venttiili vika ja täten saatiin aikatappiota siitä kun moottori menetti tehoja, mutta maali nähtiin siitä huolimatta ja se oli tämän reissun yksi isoimmista tavoitteista.
 
- Yleisöpätkälle tyhmä oma moka ja sitten pop-off ongelmaa lopun lenkille. Kokonaisuutena kuitenkin varmalla ja ehjällä ajolla maaliin ilman ainuttakaan tilannetta ja kaikki kokemus kisasta plakkariin olivat niitä tärkeimpiä juttuja. Tiivistetysti fiksu ajo. Jos olisi perjantain päätteeksi tehty jo peltihommia niin aika laihaksi olisi jäänyt saldo, joten siinä mielessä riskikynnys kisaan oli asetettu ihan tietoisesti tälle tasolle. 
 
- Kahden päivän aikana saatiin oppia niin paljon ettei varmaan koskaan. Tiedetään missä tehtiin asioita väärin ja missä oikein. Kehitys vaatii kilometrejä ja aika pienillä asioilla pystytään saamaan ajasta huomattavasti pois. Tuloksellisesti olisi voinut sijoitus olla parempikin, mutta toisaalta jos joku oletti meidän olevan pitkän ajotauon sekä melko lyhyiden testien jälkeen kärkikahinoissa niin itse en siitä kauhean huolissani olisi, jätkät ajaa siellä kovaa ja kyllä se vain niin on ettei sinne suoraan kävellä vaan se vaatii töitä ja kokemusta. Luokan kuljettajista meillä se kaikista vähäisin kokemus kalustosta kuitenki oli. 
 
- Iso kiitos kaikille yhteistyökumppaneille ja ylipäätään kisaa mahdollistamassa olleille, toivottavasti päästään jatkossa kehittämään omaa tekemistä ja näyttämään, että kyllä meilläkin sitä vauhtia lisää reservistä löytyy, päättää Kristian. 
 
Instagram: @nieminen_racing
Facebook: Nieminen Racing
 
Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa