Facebook Twitter Email Pinterest

Tuukka Kauppisesta Rautio Motorsportin kuljettaja

26.03.2024 / Rautio Motorsport

17-vuotias rallilupaus lupaus Tuukka Kauppinen liittyy Roope Korhosen rinnalle Rautio Motorsportin manageroitavaksi. Kauppinen ja kartanlukijansa Veli-Pekka Karttunen kilpailevat kuluvalla kaudella rallin SM-sarjan SM3-luokassa Ford Fiesta Rally4 -autolla, mutta suunnitelmia tehdään jo isommille areenoille. Nuoreen ikäänsä nähden Kauppinen on kokenut ja menestynyt rallikuljettaja.

Juha Kankkusen naapurustossa ajokipinän löytäneen laukaalaisen isoimpiin meriitteihin voidaan listata 14-vuotiaana voitettu nuorten Suomen mestaruus kaudelta 2021 ja rallin SM-sarjan SM4-luokan mestaruus viime vuodelta.

Rautio Motorsport tarjoaa nuorukaiselle kokonaisvaltaisen paketin työkaluja kohti rallimaailman huippua. Kauppinen tulee saamaan oppia median ja yhteistyökumppaneiden kanssa toimimiseen sekä ohjeita ja mentorointia kokeneemmilta kuljettajilta. Tiimipäällikkö Markku Rautio kertoo, että manageroitavaan kuljettajaan panostetaan kaikilla osa-alueilla.

- Mielessä on ollut kahden kuljettajan tiimi, mutta emme me ole pitäneet asian suhteen mitään kiirettä. Tuukka on nuori ja nopeutensa näyttänyt. Meillä on nyt kaksi huippukuljettajaa, jotka ovat eri vaiheessa uraansa. Tie rallimaailman huipulle on molemmilla kivinen, mutta taloudellisten panosten lisäksi tehdään tietenkin myös kaikkea muuta, että saadaan tietä tasoitettua. Fysiikkaharjoittelu ja englannin kielen opiskelu ovat esimerkiksi tärkeitä, kertoo Rautio.

- Kuten missä tahansa projektissa, niin myös näissä autourheiluprojekteissa yhteistyökumppanimme, nykyiset ja tulevat, ovat meille ensiarvoisen tärkeitä ja me haluamme pitää heistä erityisen hyvää huolta.

MM-rallidebyyttiä suunnitellaan jo kuluvalle kaudelle.

Markku Rautio paljastaa, että Kauppisen kalenteriin pyritään lisäämään Secto Rally Finland. Sattuman kauppana Rautio Motorsportin molempien kuljettajien kotipaikka on Laukaa ja kotoinen MM-ralli on varmasti tiimin molempien kuljettajien kauden ehdoton kohokohta.

- Nyt tuntuu erittäin hyvältä ja jopa helpottuneelta. On tehty tosi kovaa töitä rallin parissa ja saatiin hyvä mahdollisuus lähteä kehittämään oikeasti uraa ylöspäin. Odotan, että pystyisin jatkamaan hyvää ajoa ja kehittämään sitä myös nelivetoautolla, kun sen aika tulee, kuvailee Kauppinen.

- Suomen MM-rallissa kilpaileminen jo tänä vuonna olisi todella hieno asia, mutta se ei ole vielä varmaa. Saisin paljon kokemusta ja tuntumaa minkälaista on ajaa MM-rallissa. Sekä Raution että meidän omat nykyiset yhteistyökumppanimme yhdistävät voimansa ja lähdetään rakentamaan pakettia, iloitsee Kauppinen tuoreesta sopimuksesta.

Kuva: Eloonmedia

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 46 pistettä VihUA (Rally2)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 43 pistettä AlavUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 36 pistettä KoMoKe (R5)
5. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa