Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholm päivitetyllä Hyundailla Kroatiaan

16.04.2024 / Marko Mäkinen

Hyundai Motorsport N-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen starttaavat Kroatian asfalttiteille moottoripäivitetyllä Hyundailla. Kaksikko ajaa kauden neljännessä MM-osakilpailussa WRC2-luokan MM-pisteistä.
 
Hyundai Motorsport N-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen starttaavat MM-sarjan neljänteen ja samalla kauden ensimmäiseen asfalttiralliin luottavaisin mielin. Kaksikko kilpailee Kroatiassa ranskalaistiimi CHL Sport Auton Hyundai i20 N Rally2:lla.

Lindholm haki asfaltille tuntumaa viime viikonloppuna Espanjassa Rallye Festival Hoznayo-tapahtumassa. Kyse oli näytösluonteisesta kilpailusta, jossa ajettiin yhdeksän erikoiskoetta ja 130 EK-km ilman ajanottoa. 

Tulevaan MM-ralliin valmistavat testit Lindholm ajoi maanantaina Kroatiassa.

- Espanjan kisa oli mielenkiintoinen tapahtuma, jossa sai ravistella ruosteita ranteista. Toki tiet Espanjassa ovat Kroatiaan verrattuna erilaisia. Ja myös sää suosi meitä turhankin hyvin. Viikonlopulle on luvattu sadetta, ja me ajoimme kaikki testit kuivalla asfaltilla 30 asteen auringonpaisteessa. Mutta auto tuntuu hyvältä, Lindholm hymyilee.

Hyundai on luokitellut Lindholmin i20 N Rally2-autoon uuden moottoripäivityksen.

- Automme moottoriin tuli pieni päivitys. Toivotaan, että se avittaa meitä Kroatiassa hyvään tulokseen. Päivitys on joka tapauksessa positiivinen askel eteenpäin, Lindholm summaa.

Kroatian MM-ralli tiedetään ja tunnetaan haastavana rallina, jossa Lindholm on aina viihtynyt hyvin.

- Kroatia on hyvin erilainen asfalttiralli, joka muistuttaa hieman viime syksynä ajettua Keski-Euroopan MM-rallia. Erikoiskokeilla on paljon leikkauksia, joten tielle nousee likaa aika paljon. Koko ajan saa arvioida pitoa ja olla hereillä. Pito yleensä vaihtelee jokaisessa mutkassa.

- Kroatian erikoiskokeet ovat lisäksi kapeita, teknisiä ja haastavia, mutta se tekee tästä rallista mielenkiintoisen. Aika lailla samoilla säädöillä lähdemme kisaan kuin Keski-Euroopan MM-rallissa, Lindholm kertoo.

Rallin ensimmäinen kilpailupäivä perjantai on heti kilpailun pisin päivä. Avauspäivään lisähaasteen tuo se, että päivän kahdeksan EK:n aikana ei ole päivähuoltomahdollisuutta. 

- Ei se hirveästi muuta mitään, mutta jos auton kanssa tulee jotain eteen niin sen jälkeen ei ole mitään tehtävissä. Pitkä ja ratkaiseva kilpailupäivä heti kättelyssä, ja sen kanssa on vain mentävä. Toivotaan, että kaikki toimii. Tavoitteemme on ajaa omaa parasta, nautimme Reetan kanssa rallista ja sunnuntaina sitten nähdään, mihin se riitti, Lindholm toteaa.

Kroatian MM-ralli käynnistyy torstaiaamuna ajettavalla testierikoiskokeella, jota seuraa saman päivän iltana rallin seremoniallinen startti Zagrebin kansallis- ja yliopistokirjaston edestä. Suomalaiskaksikko ajaa viikonlopun rallissa WRC2-luokan MM-pisteistä lähtönumerolla #27 ja lähtöpaikalla 16. 

Perjantain ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 119,74 km. Ralli jatkuu lauantaina kahdeksalla (108,76 EK-km) erikoiskokeella ja päättyy sunnuntaina kilpailun neljään viimeiseen erikoiskokeeseen (54,78 km), joista rallin viimeinen Zagorska Sela – Kumrovec 2 Power Stage (14,24 km) käynnistyy Suomen aikaa klo 14:15.

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa