Facebook Twitter Email Pinterest

Tekniikkamurheet veivät Korhosen suorituksesta parhaan terän Portugalissa

12.05.2024 / Rautio Motorsport

Rautio Motorsportia edustava Roope Korhonen yhdessä kartanlukijansa Anssi Viinikan kanssa ajoivat Portugalin MM-rallissa WRC2-luokan pisteistä ajavista kuljettajista kuudenneksi. Heti kilpailun avauspäivänä alkoivat vastoinkäymiset, kun Korhosen Toyotaan iski moottorivika. Laukaalainen kuitenkin taisteli itsensä maaliin ja sai arvokkaat kilometrit talteen, vaikka tulostavoitteet eivät täyttyneetkään.

Torstaina ajettiin lyhyt yleisöerikoiskoe Figueira da Fozissa, mutta ralli alkoi toden teolla perjantaina, kun tarjottimella oli kaikkiaan kahdeksan erikoiskoetta yhteispituudeltaan 130 km. Heti avauserikoiskokeen jälkeen Korhonen raportoi ongelmista, eikä asiaa helpottanut se, että perjantain ohjelmaan ei kuulunut päivähuoltoa.

-Ei päästy kuin puoli kilometriä niin alkoi tuntua, että auto pätkii. Voimaa puuttuu myös, mutta ei se ajollisestikaan mennyt ihan täydellisesti. Koitetaan jos pystytään jotain tekemään tässä, kertoi Korhonen renkaanvaihtoalueella.

Perjantain jälkeen Korhosen sijoitus oli luokassaan kahdeksantena reilut puolitoista minuuttia rallia johtanutta Oliver Solbergia perässä. Raution mekaanikot tutkivat autoa iltahuollossa ja kaikki mahdollinen tehtiin, mutta vikaa ei löydetty. Lauantain suunnitelmaksi muodostui kokemuksen kartuttaminen ja maaliin pääsy.

Lauantaina ajettiin neljä erikoiskoetta kahteen kertaan sekä päivän päätteeksi lyhyt parilähtönä ajettu erikoiskoe. Lauantai-iltana Korhosen sijoitus oli noussut seitsemänneksi, mutta tämä ei nuorta kuljettajalupausta tyydyttänyt.

-Tuntui, että päivähuollon jälkeen auto toimi vähän paremmin, mutta kyllähän eroa tulee kärkeen aika rajusti. Vaikea päivä. En ole sijoituksia katsellut enää, kun ei tässä voi ihmeitä tehdä. Koitetaan ajaa sunnuntaina rallia ja olla hölmöilemättä, suunnitteli Korhonen.

Sunnuntaina ajettiin kahden erikoiskokeen lenkki kahteen kertaan, joista viimeisenä Power Stage tuttuun tyyliin. Vaikean viikonlopun jälkeen Korhosen sijoitus oli pisteistä ajavista kuljettajista kuudes. Rallin jälkeen Korhosen oli vaikea löytää positiivisia asioita kilpailusta.

-Heti perjantaina aamulla alkoi ongelmat, eikä niitä saatu korjattua kisan aikana. Viimeisellä moottori huohotti jo aika paljon, että onneksi kesti maaliin. Vaikea sanoa mikä ole meidän todellinen vauhtimme, mutta ajollisesti meni ihan kohtuullisesti paria pientä virhettä lukuun ottamatta. Jos nyt haetaan jotain positiivista, niin vältettiin rengasrikot ja saatiin kilometrit talteen, kommentoi pettynyt Korhonen.

WRC2-luokan voittoon ajoi Jan Solans ennen Josh McErleania. Kolmanneksi ajoi Lauri Joona yhdessä Janni Hussin kanssa.

(Tulokset ovat toistaiseksi epävirallisia.)

Korhosen kausi jatkuu seuraavaksi Turun SM-rallissa vajaan kahden viikon kuluttua.

Kuva: Toyota GAZOO Racing

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa