Facebook Twitter Email Pinterest

Iivari löysi testeissä pitoa Pohjanmaa Ralliin

11.06.2024 / Jani Seppälä / Jooa Iivarin tiedotus

Korpilahden UA:n Jooa Iivari ja Teemu Sillanpää (EPUA) starttaavat perjantaina uransa toiseen SM1-luokan taisteluun SM Pohjanmaa Rallissa. Toukokuun lopulla Turussa ajetussa debyyttikisassa vauhti Skoda Fabia R5:lla oli jo paikoitellen hyvää, Seinäjoella tavoitellaan tasaisemmin hyviä aikoja.

Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoita edustavalle kartanlukija Sillanpäälle kyseessä on edustamansa seuran myötä kotikisa. Hänelle ensi kerta kyseisessä kilpailussa kartturina oli jo toistakymmentä vuotta sitten, tokikaan hän ei sen jälkeen ole joka vuosi ollut kisassa. 19-vuotias Jooa Iivari puolestaan on osallistunut kilpailuun aiemmin kolmesti, paras tulos on toissa vuodelta SM4-luokasta, juurikin Sillanpään kanssa ajettuna tuli silloin kolmostila.
 
Tulevan viikonlopun sääennusteita tutkittaessa on mahdollisuus vesisateisiin kisapäivinä, mutta toistaiseksi sade-ennusteet osuvat enemmän yöaikaan. Sade tai kosteus sinällään ei haittaa, autokunnan testit kisaa edeltävänä sunnuntaina osuivat sateelle.
 
- Otetaan kaikki vastaan mitä tulee. Tiestö on varmasti nopeahkoa, joten koetetaan sen mukaisesti kiiruhtaa joutuisasti. Sanomattakin selvää lienee. että kyllähän tässä melkoisen odottavaisin fiiliksin kisaa taas odotellaan, sanailee Iivari.
 
Turussa kolme viikkoa ennen Pohjanmaan osakilpailua ajettu Länsirannikon Ralli oli siis kaksikolle ensimmäinen kilpailu SM1-luokassa. Tuloksena kaksipäiväisestä kilpailusta oli avauspäivän kohdalta hitaan rengasrikon jälkeen kevyt suistuminen avauspätkän maalimutkan ojaan. Toisena kilpailupäivänä saatiin tulostaululle muutamia hyviä aikoja, mutta oleellisempaa oli saada kaikki kilometrit kokemuspankkiin, sekä tuntumaa siitä mihin suuntaan auton säätöjä aletaan viemään.
 
- Autoa on tässä kisojen välissä käyty ahkerasti läpi ja huollettu. Yhden päivän verran ajoimme myös testiä menneenä viikonloppuna ja saatiin autoa parempaan suuntaan. Pidon vaikutusta ajamiseen ei voi vähätellä, se kun vaikuttaa niin kiihdytyksissä, jarrutuksissa kuin mutkanopeuksissakin ja nyt saatiin siihen parannusta. Tietenkin kokonaisvaikutuksen näemme vasta kilpailussa, siellä on reilut 120 erikoiskoekilometriä joilla verrata vauhdin kehittymistä muihin nähden, tiivistää Jooa.
 
Kilpailu käynnistyy perjantai-iltana klo 20 aikaan Seinäjoen keskustassa Kirkkokatu 15 kohdalla, lähes näköetäisyydeltä vain minuutteja myöhemmin käynnistetään ensimmäinen erikoiskoe, joka ajetaan keskustan alueella. Sen jälkeen ajetaan vielä kaksi metsäpikistä ennen yötaukoa. Perjantain erikoiskokeille mittaa kertyy hieman reilut 25 kilometriä.
 
Lauantain reitille lähdetään klo 10 aikaan Seinäjoen torilta, päivän kuudella erikoiskokeella mittaa on kaikkiaan hieman alle 97 kilometriä. Maaliin torille ensimmäisiä kilpailijoita odotellaan pian klo 18 jälkeen lauantai-iltana.
 
Iivari - Sillanpää kaksikko kilpailee numerolla 8 ja heidän kilpailuaan voi seurata Rallism.fi etusivulta löytyvien tulospalvelulinkkien avulla. Kilpailusta toteutetaan tutusti suora Youtube-lähetys molempina päivinä Moottoriurheilu.tv:n kanavalla.
Kooste kilpailusta on katsottavissa sunnuntaina 16.6. klo 21 Yle Areenassa, sekä tiistaina 18.6. YLE TV2 klo 16:20.
 
Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa