Facebook Twitter Email Pinterest

Benjamin Korholalle ja Sebastian Virtaselle harmittava keskeytys Viron EM-rallista

08.07.2024 / Pacco Motorsport

Virossa ajettu EM-ralli päättyi Pacco Motorsportin tiimille ennen aikojaan jo neljännen erikoiskokeen jälkeen. Kisa lähti hyvin käyntiin, perjantaina ajettiin vapaat harjoitukset, aika-ajo ja ensimmäinen erikoiskoe.

- Harjoituksissa haettiin vähän tuntumaa autoon ja tehtiin pieniä muutoksia, että saatiin sitä vähän paremmaksi. Aika-ajolla alkoi satamaan rankasti vettä. Saatiin puhdas veto, kuudenneksi nopein, joka tarkoitti hyvä lähtöpaikkaa kisaan.

- Ensimmäinen erikoiskoe niin sanottu “mikkihiiri” pätkä ajettiinkin käännetyssä numerojärjestyksessä eli lähtöpaikka oli siihen puolestaan huono. Kärsittiin siitä jonkin verran, mutta eroa ei tullut liikaa kärkeen, summaa Benjamin Korhola ensimmäisen päivän jälkeen.

Lauantaina oli luvassa yhdeksän erikoiskoetta ja kaikki lähti suunnitelmien mukaan liikkeelle.

- Päivän ensimmäinen metsäpätkä lähti hyvin, yritin heti saada hyvää rytmiä päälle. Muutamia pieniä virheitä risteysjarrutuksissa, mutta ei niissä kuitenkaan hävitty liikaa. Toiselle erikoiskokeelle juuri ennen meidän lähtöaikaa alkoi satamaan kaatamalla. Se tuli vähän varovaisemmin, kun oli todella liukasta. Eroa kärkeen tuli vähän enemmän, mutta niihin verrattuna, ketkä lähti sateella myös tultiin aika samoja aikoja. Ihan onnistunut aamu looppi, kertoo Korhola.

- Nelospätkä tuli tosi hyvin siihen asti, kunnes noin kilometri ennen maalia ajolinjalla oli maakivi, joka löi sen verran kovaa, että vanne hajosi ja jopa tuulilasi rikkoutui samasta iskusta. Se hajotti sitten jarrulevyt ja sitä myöten vielä enemmän alustaa. Päästiin maaliin, mutta siihen jäi meidän kisa, sanoo Korhola.

Hyvin alkanut kisa sai harmillisen lopetuksen.

- Onnistuneet testit antoi lupaavia odotuksia, joten tämä epäonnekas keskeytys on koko tiimille pettymys. Kuljettajat ja tiimi teki hyvää työtä, mutta rallissa ei aina silti epäonnistumisilta voida välttyä. Tiedämme, että autollamme annamme myös tasoitusta. Toivottavasti saamme sitä kehitettyä lisää seuraavaan kisaan, kertoo tiimipäällikkö Kimmo Koivunen.

Seuraavaksi kuljettajapari tullaan näkemään Secto Rally Finlandissa 1.-4.8.2024 ja ennen sitä 26.-27.7. HYAcenter rallissa, jos autosta ei löydy mitään suurempaa vauriota.  

Kuva: @World / Red Bull Content Pool 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa