Facebook Twitter Email Pinterest

Mika Häkkinen Arctic Lapland Ralliin

17.12.2002 / Mika Häkkinen Arctic Lapland Ralliin

Mika Häkkinen osallistuu Lapin vauhdikkailla teillä tammikuussa 2003 ajettavaan Arctic Lapland Ralliin yksityiskuljettajana tehdastallin huoltamalla Mitsubishi Lancer WRC2 -autolla. Kilpailu on Mikan ensimmäinen koitos hänen siirryttyään vuosi sitten sivuun Formula 1 areenoilta yhdentoista vuoden ja kahden peräkkäisen maailmanmestaruuden (1998, 1999) jälkeen.

Mika Häkkinen palaa takaisin ohjauspyörän taakse DaimlerChrysler- perheen jäsenenä myös tässä tapauksessa, sillä DaimlerChrysler on Mitsubishi Motorsin suurin yksittäinen osakkeen-omistaja. Tänäkin päivänä, yli vuosi viimeisen F1 kilpailunsa jälkeen, Mika on yksi maailman tunnetuimista ja suosituimmista persoonallisuuksista urheilun saralla, eritoten Saksassa ja Suomessa. Saksassa laajan suosion takana ei ole vain urheilumenestys, vaan hänen sympaattiset esiintymisensä Mercedes-Benzin TV-mainoksissa.

- Suomi on kotimaani, mutta myös rallin kotimaa. Olen syvästi vaikuttunut suomalaisten rallikuljettajien menestyksessä WRC-ralleissa. Heidän taitonsa hallita autoa kaikissa olosuhteissa, kyeten suuriin nopeuksiin myös lumella ja jäällä, on tehnyt vaikutuksen. Olen aina halunnut koettaa omia kykyjäni rallissa ja toisaalta vertailu rallikuljettajien ja Formulakuljettajan välillä antaa katsojille lisää seurattavaa. Haluan painottaa, että tuleva ralli ei ole toisen uran alku, se on vain vuosia kyteneen toiveen täyttymys, perustelee Mika Häkkinen osallistumistaan Lapin vaativaan seikkailuun.

Mikan osallistumisesta Arctic Lapland Rallyyn on iloinen myös Mitsubishi Motorsin kilpailutoiminnasta Euroopassa vastaava Sven Quandt.

- Olen ylpeä siitä, että Mika pyysi meitä järjestämään auton ja huollon hänen rallidebyyttiinsä. Vaikka Mika ilmoittautuu ralliin yksityiskuljettajana, koko projekti on merkittävä Mitsubishille ja varmasti myös koko ralliurheilulle maailmanlaajuisesti. Tämä myös osoittaa, että eri lajien kuljettajan voivat ottaa osaa urheilumielellä toisen tyyppiseen moottoriurheiluun kuin heidän leipälajinsa on.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa