Facebook Twitter Email Pinterest

Mika Häkkinen Arctic Lapland Ralliin

17.12.2002 /

Mika Häkkinen osallistuu Lapin vauhdikkailla teillä tammikuussa 2003 ajettavaan Arctic Lapland Ralliin yksityiskuljettajana tehdastallin huoltamalla Mitsubishi Lancer WRC2 -autolla. Kilpailu on Mikan ensimmäinen koitos hänen siirryttyään vuosi sitten sivuun Formula 1 areenoilta yhdentoista vuoden ja kahden peräkkäisen maailmanmestaruuden (1998, 1999) jälkeen.

Mika Häkkinen palaa takaisin ohjauspyörän taakse DaimlerChrysler- perheen jäsenenä myös tässä tapauksessa, sillä DaimlerChrysler on Mitsubishi Motorsin suurin yksittäinen osakkeen-omistaja. Tänäkin päivänä, yli vuosi viimeisen F1 kilpailunsa jälkeen, Mika on yksi maailman tunnetuimista ja suosituimmista persoonallisuuksista urheilun saralla, eritoten Saksassa ja Suomessa. Saksassa laajan suosion takana ei ole vain urheilumenestys, vaan hänen sympaattiset esiintymisensä Mercedes-Benzin TV-mainoksissa.

- Suomi on kotimaani, mutta myös rallin kotimaa. Olen syvästi vaikuttunut suomalaisten rallikuljettajien menestyksessä WRC-ralleissa. Heidän taitonsa hallita autoa kaikissa olosuhteissa, kyeten suuriin nopeuksiin myös lumella ja jäällä, on tehnyt vaikutuksen. Olen aina halunnut koettaa omia kykyjäni rallissa ja toisaalta vertailu rallikuljettajien ja Formulakuljettajan välillä antaa katsojille lisää seurattavaa. Haluan painottaa, että tuleva ralli ei ole toisen uran alku, se on vain vuosia kyteneen toiveen täyttymys, perustelee Mika Häkkinen osallistumistaan Lapin vaativaan seikkailuun.

Mikan osallistumisesta Arctic Lapland Rallyyn on iloinen myös Mitsubishi Motorsin kilpailutoiminnasta Euroopassa vastaava Sven Quandt.

- Olen ylpeä siitä, että Mika pyysi meitä järjestämään auton ja huollon hänen rallidebyyttiinsä. Vaikka Mika ilmoittautuu ralliin yksityiskuljettajana, koko projekti on merkittävä Mitsubishille ja varmasti myös koko ralliurheilulle maailmanlaajuisesti. Tämä myös osoittaa, että eri lajien kuljettajan voivat ottaa osaa urheilumielellä toisen tyyppiseen moottoriurheiluun kuin heidän leipälajinsa on.

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 86 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 85 pistettä NHD (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 79 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 63 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Ville Mannisenmäki 43 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa