Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo 1/2003

22.01.2003 / Juha Salo 1/2003

Taistelu rallin suomenmestaruuksista starttaa tulevana viikonloppuna Rovaniemen maastosta kaksipäiväisen Arctic Lapland Rallyn merkeissä. Ison N-ryhmän mestaruustitteliä puolustavalle Juha Salolle Lapin arktiset olosuhteet ovat osoittautuneet vuosien mittaan haastaviksi. Tunturirallin maaliin karkkilalainen on ajanut vain kerran vuonna 2000. - Meidän kohdalla on ollut jo tarpeeksi epäonnea Tunturissa. Toivottavasti tällä kertaa kaikki menisi nappiin ja tultaisiin maaliin, 26-vuotias Salo sanoo.

Salo lähtee kartanlukijansa Mika Stenbergin kanssa SM-rallikauden avaukseen luottavaisin mielin. Ensimmäiset talvitestit Mitsubishi Lancer EVO 7:lla ovat onnistuneesti takana. - Olen tosi tyytyväinen testituloksiin. Kaikki on toiminut, niin auto kuin renkaatkin, joten hyvällä suunnalla ollaan, Salo kehuu. - Vasta kisassa sen todellisuudessa näkee, miten kohdallaan vauhti on. Ainahan se on kauden alla vähän arvoitus, kartturi Stenberg jatkaa.

Mitsubishi Ralliart Finlandin tukema kaksikko on asettanut Arctic Lapland Rallyyn vain yhden tavoitteen ryhmävoiton. - Haluan tosissani voittaa tämän kisan. On sitä jo niin monta kertaa yritettykin. Tunturin voitto olisi tärkeä juttu, kun kyseessä on näin pitkä ja vaikea kisa. Koko SM-sarjaan avauskisan ykköstila antaisi myös paljon lisäpotkua, Salo tähdentää.

Kaksipäiväinen ja 15 erikoiskokeen mittainen ralli vaatii taktisesti erilaista otetta kuin mikään muu SM-koitos. Voittaja selviää vasta kun viimeinenkin EK on lauantaina ajettu. - Perjantain jälkeen pitäisi olla tuloksissa korkealla. Ihannetilanne tietenkin olisi olla johtoasemassa, mutta hulluttelemaankaan ei pidä ryhtyä. Erojen ja tilanteiden mukaan edetään. Kämässä (EK 5) puoliminuuttiakaan ei ole vielä paha ero, Stenberg toteaa. - Ajetaan omaa ajoa ja katsotaan, mihin se riittää. Ei kannata lähteä väkisin työntämään, eikä ajamaan liian yltiöpäisesti. Hanhikoski (EK 12) saattaa olla lauantain ratkaisupätkä. Senkin jälkeen on jäljellä vielä pitkiä EK:ta, joissa voi tapahtua mitä vain, Salo miettii.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa