Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo 1/2003

22.01.2003 /

Taistelu rallin suomenmestaruuksista starttaa tulevana viikonloppuna Rovaniemen maastosta kaksipäiväisen Arctic Lapland Rallyn merkeissä. Ison N-ryhmän mestaruustitteliä puolustavalle Juha Salolle Lapin arktiset olosuhteet ovat osoittautuneet vuosien mittaan haastaviksi. Tunturirallin maaliin karkkilalainen on ajanut vain kerran vuonna 2000. - Meidän kohdalla on ollut jo tarpeeksi epäonnea Tunturissa. Toivottavasti tällä kertaa kaikki menisi nappiin ja tultaisiin maaliin, 26-vuotias Salo sanoo.

Salo lähtee kartanlukijansa Mika Stenbergin kanssa SM-rallikauden avaukseen luottavaisin mielin. Ensimmäiset talvitestit Mitsubishi Lancer EVO 7:lla ovat onnistuneesti takana. - Olen tosi tyytyväinen testituloksiin. Kaikki on toiminut, niin auto kuin renkaatkin, joten hyvällä suunnalla ollaan, Salo kehuu. - Vasta kisassa sen todellisuudessa näkee, miten kohdallaan vauhti on. Ainahan se on kauden alla vähän arvoitus, kartturi Stenberg jatkaa.

Mitsubishi Ralliart Finlandin tukema kaksikko on asettanut Arctic Lapland Rallyyn vain yhden tavoitteen ryhmävoiton. - Haluan tosissani voittaa tämän kisan. On sitä jo niin monta kertaa yritettykin. Tunturin voitto olisi tärkeä juttu, kun kyseessä on näin pitkä ja vaikea kisa. Koko SM-sarjaan avauskisan ykköstila antaisi myös paljon lisäpotkua, Salo tähdentää.

Kaksipäiväinen ja 15 erikoiskokeen mittainen ralli vaatii taktisesti erilaista otetta kuin mikään muu SM-koitos. Voittaja selviää vasta kun viimeinenkin EK on lauantaina ajettu. - Perjantain jälkeen pitäisi olla tuloksissa korkealla. Ihannetilanne tietenkin olisi olla johtoasemassa, mutta hulluttelemaankaan ei pidä ryhtyä. Erojen ja tilanteiden mukaan edetään. Kämässä (EK 5) puoliminuuttiakaan ei ole vielä paha ero, Stenberg toteaa. - Ajetaan omaa ajoa ja katsotaan, mihin se riittää. Ei kannata lähteä väkisin työntämään, eikä ajamaan liian yltiöpäisesti. Hanhikoski (EK 12) saattaa olla lauantain ratkaisupätkä. Senkin jälkeen on jäljellä vielä pitkiä EK:ta, joissa voi tapahtua mitä vain, Salo miettii.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa