Facebook Twitter Email Pinterest

Sami Grönthal

22.01.2003 / Sami Grönthal

Klaukkalalainen ralliautoilija , Nurmijärven Urheiluautoilijoita edustava, Sami Grönthal kilpailee alkavalla kaudella ralliautoilun SM-sarjassa. Grönthal yhdessä kartanlukija Tuomo Nikkolan kanssa taistelevat SM-pisteistä pienessä n-ryhmässä, joka on maamme SM-luokista kaikkein tasaisin ja haastavin. Kalustonaan heillä on ehdoton huippukilpuri, upouusi Renault Clio Sport 2.0 16v.

-Alkava kausi on minulle ensimmäinen SM-sarjassa, siksi se on eräänlainen oppivuosi. Kilpailen ensimmäistä kertaa etuvetoisella autolla, joten opittavaa riittää, Grönthal tuumii.

SM-tason ko kemusta autokuntaan tuo kartanlukija Tuomo Nikkola, joka on kiertänyt SM-sarjan osakilpailuita kaudesta 1999 lähtien.

Vaikka alkava kausi on Grönthalin ensimmäinen, ei hän aio silti tyytyä ajeluun joukon mukana.

-Tavoitteeni on ajaa pisteistä jokaises sa osakilpailussa. Jos pääsen pisteille jokaisessa kilpailussa, sijoitukseni sarjataulukossa on mukava.

-Pisteille pääsy on vaikeaa, mutta haastavaa. Pienessä n-ryhmässä kilpailee yli 30 autokuntaa, jotka kaikki ovat kilpailukykyisiä. SM-pisteitä jaet aan kymmenelle nopeimmalle, joten taistelu pistesijoista on hyvin tiukkaa Grönthal muistuttaa.

Kaluston puolesta Grönthalin vauhti ei jää kiinni. Hän saa kauden toisesta kilpailusta lähtien alleen Renaul Clion, jota parhaillaan rakennetaan kilpailuisk uun. Auton hyvinvoinnista huolehtii maineikas ST Motors. Tiimin aikaisempia kuljettajia ovat olleet muun muassa Markku Alèn, Jani Paasonen ja Jouko Puhakka. -Tiimin ammattitaito on todella korkeata luokkaa. Renault Clio on varmasti erittäin kilpailukyk yin en, Grönthal suitsuttaa.

Lapista liikkeelle

Rallin SM-sarja käynnistyy perjantaina Rovaniemellä, jossa ajetaan perinteinen Arctic Lapland Rally (aikaisemmalta nimeltään Tunturiralli). Kyseessä oleva ralli on SM-sarjan pisin ja reitiltään haa stav in. Kilpailu kuuluu myös Rallin EM-sarjaan.

Sami Grönthal starttaa ensimmäiseen SM-kilpailuun Opel Astralla.

-Lähden Astralla matkaan siksi, että Renault Clio ei ole täysin valmis. Arctic Lapland Rallyssa korostuu pelkän nopeuden sijaan luotettavuu s j a kestävyys. Sen vuoksi aloitan kauden toisella kilpurilla.

Lapin kairoille Grönthal lähtee nöyränä.

-Tavoitteeni on oppia kilpailun luonne ja päästä maaliin. Kilpailu on tunnetusti ankara kalustolle, joten keskeyttämisiä nähtäneen paljon. Maaliin pääseminen sopivalla vauhdilla tuo varmasti SM-pisteisiin oikeuttavan sijoituksen.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa