Facebook Twitter Email Pinterest

Iso-N: Ketomäelle työvoitto

22.02.2003 / Iso-N: Ketomäelle työvoitto

Hallitseva luokan Suomenmestari Juha Salo johti isoa N:ää erikoiskokeilla 1-3. Sitten kuumeviikon jälkeen itsensä hyvään iskuun tsempannut Jukka Ketomäki otti johtopaikan, Salon kärsittyä rengasrikosta. - Luulin jo, että autossa on jotain todella pahasti vialla, sillä veto hävisi yhtäkkiä täysin. Syynä oli kuitenkin renkaan rikkoutuminen niin, että rengas pyöri vanteella! Onneksi näin ja selvittiin renkaanvaihdolla jatkamaan, Salo henkäisi. Hän ei jäänyt epäonnea murehtimaan: - Saatiinpahan vähän jännitystä elämään, nyt saa ajaa kilpaa ihan tosissaan hän hehkutti. Neljän EK:n jälkeen tauolle tultiin järjestyksessä Ketomäki, Marko Uutela 13 sekuntia jääneenä ja kolmanneksi pudonnut Salo, joka oli Uutelasta 2,5 sekunnin päässä. - En minä riskejä aio ottaa voiton eteen tänään, tärkeintä olisi saada vain keskeytysputki poikki, Ketomäki mietiskeli tauolla.

Päivän kahdelle viimeiselle EK:lle Ketomäki löysi alkupäivää paremman rytmin. - Viitosen alussa oli tilanne, kun ajoin yhden oikean vähän liian sisältä ja rengas paukahti pahasti. Vähän aikaa siinä tunnustelin, että menikö rengas tai vanne mutta tuntui ettei mitään vikaa löydy, hän kertoili. - Huomattiin sitten pätkän jälkeen, että meni itseasiassa iskari, mutta onneksi meillä täällä Pohjanmaalla on niin tasaista, ettei se menoa haittaa vaikka ilman yhtä ajeleekin, hän naureskeli.

- Voitto tuntuu kyllä tosi hyvältä kaiken tämän jälkeen, hän mietti. Ketomäki oli kovassa flunsassa vielä aivan kisan alla ja perjantain nuotituskin meni toipilaana. Tämä oli Ketomäen ensimmäinen ison N:n voitto. Toiseksi luokassa siis Juha Salo ja kolmanneksi tasaisen ja hyvän kisan ajanut Martko Uutela.

Lapuan kisaan luokka johtajana startanneen Hannu Hotasen päivä ei ollut tänän paras mahdollinen. Päivän ensimmäisellä EK:lla meni oikea eturengas ja neljännellä auto kävi kyljellään. Hotanen oli pudonnut tauolle tultaessa jo 10:nneksi, mutta pisteistä kannatti silti vielä ajaa. Hotanen tulikin loppupäivän mukavasti ja tuli maaliin luokan 6:ntena. Tämä takasi vielä toisen sijan SM-pisteissä.

Pistekärki, iso N

1. Juha Salo 32
2. Hannu Hotanen 29
3. Marko Uutela 26
Luokan tänään voittanut Jukka Ketomäki on pisteissä 5.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa