Facebook Twitter Email Pinterest

Aki Teiskonen

24.02.2003 / Aki Teiskonen

Lapuan SM-ralliin starttasimme hyvin valmistautuneina. Kaikki voitava auton huollon ja muiden kisa valmistelujen suhteen oli tehty. Edessämme oli meille täysin uusi kilpailu sekä uuden tyyppinen tiestö. Lähdimme matkaan ilman suorituspaineita tekemään omaa hyvää ajoa.

Kolme kuudesta erikoiskokeesta onnistui tyydyttävästi.

Ensimmäiselle erikoiskokeelle lähdettäessä tunnelma oli hyvä, mutta ajaminen ei sujunut niin kuin olin odottanut. Ajossani oli arkuutta ja hieman yli yrittämistä. Jäimme heti kisan kärki vauhdista, eikä meno parantunut kuin ajoittain kilpailun aikana. Vähäinen kokemukseni nuotitettavissa kilpailuissa tuli esille. Luottamus nuottiin ja ajamiseen ei ollut kohdallaan. Nuotissa ei varsinaisesti ole mitään vikaa, kuljettaja ei vaan ajanut aina niiden vaatimalla nopeudella. Näistä syistä johtuen ei voinut odottaa hyvää sijoitusta, sillä vauhti oli kerta kaikkiaan kateissa. Viimeisestä pistesijasta jäimme harmittavat 12 sekuntia, mutta tälläistä tämä on!

Onneksi päiväämme mahtui myös valoisia hetkiä. Ajoimme erikoiskokeille kaksi, viisi ja kuusi meitä tyydyttävän tuloksen. Näillä pätkillä jäimme luokan nopeimmalle noin 5-10 sekuntia. Totesimme ettemme ole kovinkaan kaukana huippuvauhdista, kunhan saamme kaikki pienet asiat toimimaan. Kisan aikana emme kärsineet pito ongelmista onnistuneiden rengasvalintojen vuoksi.

Uran toinen startti nuotitettavassa rallissa toi lisää arvokkaita kokemuksia, joista on otettava opiksi. Luokkamme on niin kovatasoinen, ettei ole varaa antaa yhtään tasoitusta millään osa-alueella muuten jää pisteet saamatta.

Kymmenes tila SM pisteissä takaa hyvän lähtönumeron talvikauden päätöskisaan.

Seuraavan kerran ajamme Mikkelissä 14-15. maaliskuuta talvikauden viimeisen kilpailun. Ennen sitä on paljon tekemistä, jotta pystyisimme siellä parempaan vauhtiin. Auto huolletaan heti alkuviikosta ja toiveissa on aloittaa testaaminen vielä ensiviikon aikana. Pyrimme tekemään 4-5 treeni päivää ennen Mikkeliä ja niiden myötä löytämään varmuutta ajamiseen.

Kuvia http://www.koskeloteiskonen.com/teiskonen/galleria2003.htm

Teksti: Harri Savolainen, Teiskonen tiedostus

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa