Facebook Twitter Email Pinterest

Sami Vatanen

12.03.2003 /

Keski-Karjalan UA:n väreissä rallin SM-sarjaa tahkoava Sami Vatanen valmistautuu kauden kolmanteen osakilpailuun harjoittelemalla ja testaamalla kalustoa tiiviisti. Vielä kisanalusviikolle Vatanen on mahduttanut kolme harjoituspäivää, joiden aikana pyritään saamaan se viimeinen terä esille niin miehestä kuin autostakin. Kilpailu on pienessä a-ryhmässäkin kovaa, ja vaikka Vatanen onkin karttureineen tällä hetkellä SM-pistejohdossa, ei lepsuiluun ole varaa.

Suomenmestaruussarjan kolmas osakilpailu, Vaakuna-ralli, ajetaan siis ensi viikonloppuna Mikkelissä, ja sen jälkeen tiimit siirtyvät parin kuukauden kevättauolle.

Meillä on pisteet tasan Janne Vähämikon kanssa, vain keskinäiset erot sijoituksissa antavat meille sarjataulukon kärkipaikan. Tämä meinaa sitä, että kovaa pitää mennä vieläkin, Vatanen ja kartanlukua hoitava Jussi Martiskin tuumailevat.

Kaksikon tavoitteena on säilyttää asemansa sarjajohtajana Mikkelin jälkeen alkavalle kevättauolle lähdettäessä. Siitä olisi hyvä sitten tauon jälkeen jatkaa kotikisalla, arvelee Vatanen.

Mikkelin jälkeen rallin SM-sarja on tauolla 6.-7.kesäkuuta ajettavaan Abloy-Itäralliin saakka, johon panostetaan Vatasen leirissä tietenkin kotikisan vaatimalla vakavuudella.

Edellisessä osakilpailussa Lapualla sijoittuivat luokassaan toiseksi. Samalla Vatanen nousi SM-sarjan johtoon. Lapuan ralli oli SM-sarjan toinen osakilpailu ja samalla Vataselle ja Martiskinille toinen nuottikisa koskaan.

Lisätiedot:
Sami Vatanen (050) 356 3193
Seuraava tiedote Mikkelin osakilpailun tulosten valmistuessa.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa