Facebook Twitter Email Pinterest

Jani Paasonen isossa N:ssä

13.03.2003 /

Tavoitteet korkealla

Väriä ison N:n kärkitaisteluun tuo sarjassa vieraileva kuljettaja Jani Paasonen. SM-sarjan kärkikaverit Salo, Ketomäki, Uutela ja Hotanen tulevat olemaan todella tiukoilla kun MM-tasolla kovaa kyytiä pitänyt Paasonen istuu vaihteeksi N-ryhmäläiseen: - Pitää hypätä rattiin, kun on kotikisa. Tiestön osalta sillä ei kyllä ole merkitystä. En ole paljonkaan ajanut kilpaa paikallisilla teillä. Tärkeää kotikisassa on se, että kaikki tutut, kaverit ja sukulaiset ovat kannustamassa. Se auttaa tsemppaamaan - mutta aiheuttaa tietysti myös pieniä paineita, Paasonen paljastaa. - Eihän sitä kehtaa naamaansa näyttää enää kotikonnuilla jos mokaa, hän pohtii.

Tavoitteet on Mitsubishin Lancer Evo 7 ajokkiin asettuvalla kuljettajalla kohdallaan: - Kyllä N-ryhmä pitää voittaa ja tavoitteena on sijoittua yleiskilpailussa kolmen parhaan joukkoon. Suuremmalla "atakilla" olisi kisaan lähdetty, jos kelit olisivat olleet hieman talvisemmat: - Jos tulossa olisi kova pakkaskeli nimeäisin pahimmiksi kilpakumppaneiksi Sebastian Lindholmin ja Janne Tuohinon ja tavoitteeksi kisan voiton. Nyt keli taitaa olla kyllä liian pehmeä heille pärjäämiseksi N-ryhmäläisellä, joten ajetaan nyt vaan ryhmävoitosta, hän pohtii pilke silmäkulmassa.

Paasosen edellinen kisa oli viime marraskuussa ajettu Ison Britannian MM-ralli, joten Mikkelin osakilpailu on Paasoselle tärkeä ihan kilpailuvireen ylläpitämisessäkin.

Isoa N:ää SM-pisteissä johtavalla Juha Salolla ei ole kovinkaan hyviä muistoja Mikkelistä: - Vuonna -95 ajettiin Mikkelissä junnu SM:ää. Kolme pätkää muistaakseni vedettiin nopeimmin, mutta sitten vietettiin seitsemän minuuttia hangessa. Sitä pitää tällä kertaa välttää, Juha nauraa. Luokkajohtajan keltaiset laput kyljissä eivät häntä kuitenkaan ahdista: - Kieltämättä pistejohtajana olo on erikoinen tilanne. Talvikausi ei ole ikinä mennyt näin hyvin yleisessä luokassa. Ei se keltainen numerolappu, vaikka auton väreihin hyvin sointuukin, tuo mitään paineita. Kisa kuin kisa. Voittoa lähdetään hakemaan, Salo kertoo. Taktiikassa ei ole mitään uutta: - Samalla mallilla lähdetään kuin kolme viikkoa sitten Lapualla. Täysillä alusta asti, yritetään välttää virheitä ja toivotaan, että on myös tuuria matkassa, Salo valottaa.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa