Facebook Twitter Email Pinterest

Tuohinolla reipas johto

13.03.2003 / Tuohinolla reipas johto

Lindholmia ei ole lannistettu

Kevät alkaa jo koetella talvikauden viimeistä Ralli SM -osakilpailua, Vaakuna-rallia, joka ajetaan Mikkelin seudulla. Kauniita kevätpäiviä on luvassa, mutta lämpimät kelit saavat tiet sohjoisiksi ja vaikeiksi ajaa, joten olosuhteisiin sopeutuminen tulee olemaan kilpailussa ratkaisevaa. Ilmatieteenlaitoksen mukaan Mikkeliin luvataan huomisell jopa 6 lämpöastetta, mutta lauantai on hieman kylmempi. Lämmin sää on tietenkin mannaa katsojille! Tarkista sää: http://www.ilmatieteenlaitos.fi/ .

Sarjaa johtava Janne Tuohino ei hermoile keleistä: - Otetaan mukaan sekä lumikelin, että puhtaan kelin rengasta ja laitetaan alle tilanteen mukaan, hän suunnittelee. Mikkelin ympäristössä ei ole ajettu yleistä SM-sarjaa sitten vuoden -91 joten tiestö on uutta kaikille. Tuohino muistelee ajaneensa kilpaa alueen tiestöllä viimeksi 90-luvun puolivälissä. - Tiet on Mikkelissä varmaankin vaikeammat ja teknisemmät kuin Lapualla, hän arvioi, mutta lähtee kuitenkin rennosti liikkeelle: - Enpä ole ajanut Lapuan jälkeen mitään, auto pelasi siellä hyvien joten ei ole siltä osin huolia. Haetaan nyt se viimeinenkin talvikisan voitto pois, hän ilmoittaa.

Kauden 2002 Suomen mestari Sebastian Lindholm antoi Tuohinolle hyvän vastuksen Lapualla ja epäonnistumisen jälkeen siellä hakee voittoa Mikkelistä entistä nälkäisemmin. Matkanteko katkesi Lapualla viimeiselle EK:lle tekniseen vikaan: - Vika on kuitenkin nyt korjattu ja auto on kunnossa. Pisteistä nolla on nyt käytetty, joten tästä eteen päin kaikki lasketaan mukaan hän pohtii. Kauden seitsemästä osakilpailustahan kuusi parasta suoritusta lasketaan mukaan. - Vielä on kaikki mahdollista, viime vuonna en saanut Tunturista pisteitä lainkaan ja silti voitin mestaruuden. Lindholmia ei siis todellakaan ole lannistettu. Hän on nyt pisteissä neljäs, 23 pistettä Tuohinoa perässä, mutta kultamitalin kiilto on selkeänä silmissä.

Paljon nähneenä kuljettajana Sebastian Lindholm on oikea kuljettaja arvioimaan lämpimän kevätpäivän vaikutusta kilpailussa: - Keli voi tehdä kilpailusta mielenkiintoisen. Suuret tiet varmaankin pysyvät pohjltaan jäässä, mutta pienet tiet joita ei ole talven aikana ajettu niin paljon, tulevat menemään läpi. Tämä aiheuttaa sen, että samalla EK:lla voi olla kahdenlaista pintaa, välillä pitää ja välillä ei. Ajaminen on tosi vaikeaa, hän arvioi.

Uutta kalustoa on viivalle tuomassa Lapuan kisan kolmonen, Jarmo Mikkonen. Mies on hankkinut talliinsa Ford Focus WRC:n, joka toivon mukaan nähdään lähtölavalla: - Nyt on epävarmaa saadaanko autoa kuntoon, sillä ajoin lauantaina testiä ja autosta rikkoutui turbo. Odotellaan tässä osia Englannista, hän kertoili Keskiviikkoiltana. Lauantain testit loppuivat Mikkosella lyhyeen, sillä auton tietojenkeruujärjestelmän mukaan ajoa tuli lauantaina ainoastaan 3 minuuttia 40 sekuntia.

Miehen suupielet kyllä kääntyivät hymyyn auton ominaisuuksista puhuttaessa: - Kyllähän se on hurja härveli. Nyt vasta voin sanoa, että minulla on täysverinen kilpa-auto, hehkuttaa A-ryhmäläisellä aiemmin ajanut Mikkonen. - Kyllä WRC:ssä on niin paljon eroa tuollaiseen kotiviritteiseen autoon, että pari kisaa sillä on ihan opeteltava. Ei minulla suuria tulostavoitteita ole vaikka auto viivalle saataisiinkin, hän kertoo. Parasta olisi vain ajaa kaikki EK:t läpi että karttuisi kilometrejä.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa