Facebook Twitter Email Pinterest

Tomi Tukiainen pikku-a:n voittoon

15.03.2003 /

Pikku a:n otti aamusta komentoonsa VW Golf -kuljettaja Janne Vähämiko. Hän jätti haastajiaan kuitenkin vain sekunnin pari, sarjaa johtavan Sami Vatasen suoriuduttua luokassa toiseksi nopeimmin, Tomi Tukiainen sijoittui kolmoseksi jääden vain 2,5 sekuntia johtavasta Vähämikosta.

Toisella EK:lla Tukiainen kuitenkin lunasti kärkipaikan, jättäen toiseksi nopeinta Vatasta 8,4 sekuntia.
- Tultiin ykkösellä vähän varoen, oli sen verran Lapuan keskeytys mielessä, Tukiainen selvitti. Hänen matkansahan katkesi edellisessä osakilpailussa jo avauserikoiskokeelle. Vatanen ei ollut menoonsa tyytyväinen:
- Tulee ihan junnuajat mieleen, hän naureskeli.

Huoltotauon jälkeen EK 3:lla Sami Vatanen jäi Tukiaisen ajamista EK-pohjista peräti 19,5 sekuntia menettäen kakkostilansa Janne Vähämikolle. Vähämikokin jäi Tukiaiselle 13,3 sekuntia, joten Tomi Tukiaisen VW Golfissa tuntui vauhti olevan kohdallaan.

Sama tahti jatkui nelosella. Vatanen oli tuskainen tauolla:
- Ei kule, kun ei pysty tien täyeltä tulemaan, hän manasi. - Ihan liikaa väkisin yrittämistä, nelosella mentiin yks mutka ihan leveänä, mutta siitä onneks selviittiin. Vähämikokin oli hieman päiväänsä tyytymätön:
- Menetettiin tosi paljon jo kakkosella, kun ei vaan jostain syystä kulkenut. Varoin ehkä vähän liikaakin kun Westerlund oli ulkona ja näyttivät, että pitää hiljentää, hän pohdiskeli.
- Kolmonen ja nelonen on mennyt ihan mukavasti ja periaatteessa vielä on mahdollisuudet ottaa Tukiainenkin kiinni, mutta katsotaan nyt, hän suunnitteli tauolla.

Tukiainen jatkoi kuitenkin voittokulkuaan ajaen luokan pohja-ajan viidennelle ja kuudennellekin EK:lle. Näin kärkikolmikon järjestys pysyi samana ja Tukiainen vei nimiinsä voittopisteet.
- Tämä oli mannaa Lapuan kisan jälkeen, Tukiainen myhäili maalissa. Luokan SM-pistetilanne on kesäkautta odoteltaessa kutkuttava, Vähämiko johtaa pisteellä Tukiaista, josta puolestaan pisteen päässä kärkkyy sarjassa ensimmäistä kauttaan ajava Sami Vatanen.

SM-pisteet, pikku A
1. Janne Vähämiko 40
2. Tomi Tukiainen 39
3. Sami Vatanen 38

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Jani Salo 88 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Juuso Metsälä / Matti Kangas 37 pistettä KeurUA (R5)
4. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 37 pistettä MäntsMK (R5)
5. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 36 pistettä SaarUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2020

1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi 16.-18.1.
2. SM Vaakuna-Ralli Mikkeli 7.-8.2.
3. SM Itäralli, Joensuu 28.-29.2.
4. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola 4.-5.9.
5. Pohjanmaa SM-Ralli, Seinäjoki 25.-26.9.

SM-sarja sosiaalisessa mediassa