Facebook Twitter Email Pinterest

Tomi Tukiainen pikku-a:n voittoon

15.03.2003 / Tomi Tukiainen pikku-a:n voittoon

Pikku a:n otti aamusta komentoonsa VW Golf -kuljettaja Janne Vähämiko. Hän jätti haastajiaan kuitenkin vain sekunnin pari, sarjaa johtavan Sami Vatasen suoriuduttua luokassa toiseksi nopeimmin, Tomi Tukiainen sijoittui kolmoseksi jääden vain 2,5 sekuntia johtavasta Vähämikosta.

Toisella EK:lla Tukiainen kuitenkin lunasti kärkipaikan, jättäen toiseksi nopeinta Vatasta 8,4 sekuntia.
- Tultiin ykkösellä vähän varoen, oli sen verran Lapuan keskeytys mielessä, Tukiainen selvitti. Hänen matkansahan katkesi edellisessä osakilpailussa jo avauserikoiskokeelle. Vatanen ei ollut menoonsa tyytyväinen:
- Tulee ihan junnuajat mieleen, hän naureskeli.

Huoltotauon jälkeen EK 3:lla Sami Vatanen jäi Tukiaisen ajamista EK-pohjista peräti 19,5 sekuntia menettäen kakkostilansa Janne Vähämikolle. Vähämikokin jäi Tukiaiselle 13,3 sekuntia, joten Tomi Tukiaisen VW Golfissa tuntui vauhti olevan kohdallaan.

Sama tahti jatkui nelosella. Vatanen oli tuskainen tauolla:
- Ei kule, kun ei pysty tien täyeltä tulemaan, hän manasi. - Ihan liikaa väkisin yrittämistä, nelosella mentiin yks mutka ihan leveänä, mutta siitä onneks selviittiin. Vähämikokin oli hieman päiväänsä tyytymätön:
- Menetettiin tosi paljon jo kakkosella, kun ei vaan jostain syystä kulkenut. Varoin ehkä vähän liikaakin kun Westerlund oli ulkona ja näyttivät, että pitää hiljentää, hän pohdiskeli.
- Kolmonen ja nelonen on mennyt ihan mukavasti ja periaatteessa vielä on mahdollisuudet ottaa Tukiainenkin kiinni, mutta katsotaan nyt, hän suunnitteli tauolla.

Tukiainen jatkoi kuitenkin voittokulkuaan ajaen luokan pohja-ajan viidennelle ja kuudennellekin EK:lle. Näin kärkikolmikon järjestys pysyi samana ja Tukiainen vei nimiinsä voittopisteet.
- Tämä oli mannaa Lapuan kisan jälkeen, Tukiainen myhäili maalissa. Luokan SM-pistetilanne on kesäkautta odoteltaessa kutkuttava, Vähämiko johtaa pisteellä Tukiaista, josta puolestaan pisteen päässä kärkkyy sarjassa ensimmäistä kauttaan ajava Sami Vatanen.

SM-pisteet, pikku A
1. Janne Vähämiko 40
2. Tomi Tukiainen 39
3. Sami Vatanen 38

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa