Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo oli N-ryhmän hallitsija

15.03.2003 / Juha Salo oli N-ryhmän hallitsija

Isossa N:ssä päivän ensimäisen EK:n vei nimiinsä Mitsubishillä kurvaileva Juha Salo melko selvällä erolla luokassa toiseksi yltäneeseen Subaru kuljettajaan Jari Ketomaahan. N-ryhmäläisellä Mitsubishillä pitkästä aikaa ajava Jani Paasonen jätettiin kolmanneksi.

Sama järjestys säilyi toisenkin EK:n jälkeen ja Juha Salo oli yhtä hymyä:
- Kaikki on kyllä mennyt hienosti, ei voi valittaa. Täytyy vain jatkaa samaan malliin. Jari Ketomaa oli saanut hyvä vauhdin päälle
- Nämä tiet antaa meille vähän etua Mitsubisheihin nähden, Subarua kuljettava Ketomaa kertoi.
- Meillä on tehoa vähemmän, joten mutkaiset tiet on meille parempi kuin Lapuan nopeat suorat. Kolmanneksi jätetty Jani Paasonen ei suostunut ottamaan paineita:
- Salohan menee tosi kovaa, enkä usko enää tavoittavani. Kyllä sitä kehtaa naamansa näyttää vaikka näin kovassa joukossa vähän häviääkin, SM-vauhtia kunnioittava Paasonen mietiskeli.

Huoltotauon jälkeen ajettiin taas kahden EK:n lenkki, mutta nyt epäonni kohtasi Ketomaan, joka joutui keskeyttämään tekniseen vikaan Subarun vaihdelaatikon petettyä. Paasonen peri hänen kakkospaikkansa Jukka Ketomäen noustessa kolmoseksi. Juha Salo jatkoi hyviä suorituksia Mitsunsa ratissa ajaen kolmannet luokkapohjat.

Ennen neljättä EK:ta joutui luokassa kolmantena ollut Jukka Ketomäki jättämään leikin kesken:
- Autossa alkoi lämmöt nousta jo kakkosella ja kolmosella ne nousi ihan tappiin. Tultiin kolmonen vielä maaliin ja hyvällä ajalla, mutta sitten oli jätettävä kesken, kertasi Ketomäki tapahtunutta tauolla. Nelosella Salo jatkoi tahtipuikon heilutusta: jälleen luokan nopein. Jani Paasonen piti edelleen toista sijaa ja Hannu Hotanen nousi kolmanneksi, eroa Paasoseen 14,5 sekuntia :
- En aioikkaan yrittää Paasosta kiinni, menköön menojaan. Ajan pisteistä ja pidän huolen vain siitä että takana tulijat pysyvätkin takana, Hotanen suunnitteli tauolla. Maakunnan oma poika Ari Viskari olikin Hotasesta vain reilun 10 sekunnin päässä.

Päivän viidennellä EK:lla Jani Paasonen näytti menemisen mallia, mutta voitti Juha Saloa vain 0,6 sekuntia. Kuutosella luokan pohja-ajan ajoi Teemu Laatunen, Salo toiseksi vain 1,6 sekuntia Laatusta hitaampana. Voiton korjasi siis Juha Salo 28,2 sekuntia Jani Paasosta nopeampana, kolmanneksi Hannu Hotanen 50 sekuntia Juha Salolle jääneenä. Teemu Laatunen oli neljäs. Salo oli päiväänsä tyytyväinen:
- Kaikki meni erittäin hyvin, meillä ei ole ollut ongelmia missään, hän hehkutti maaliin tultuaan.
- Mikkelin kilpailu on ollut mielenkiintoinen, oikein mukavat ja ajettavat tiet.

SM-pistekärki, iso N
1. Juha Salo 47
2. Hannu Hotanen 41
3. Marko Uutela 36

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa