Facebook Twitter Email Pinterest

Marko Kakko

19.03.2003 / Marko Kakko

Marko Kakon (SaloUA) kilpailu Mikkelin SM-rallissa lauantaina loppui heti alkuunsa. Mies ehti ajaa ensimmäistä erikoiskoetta vain 300 metriä, kunnes oli pakko kaartaa tien sivuun ja keskeyttää: ajokin jäähdytin hajosi.

- Otin pienen hypyn täysillä, mutta se oli näköjään liikaa. Auto tuli keulalleen alas ja jäähdytin hajosi. Ei siinä pitkälle tarvinnut jatkaa kun jäähdytysvedet valuivat tielle, Kakko selvitti harmissaan.

Ison N-ryhmän SM-mitalia jahtaavan Kakon talvikausi on muutenkin pitänyt sisällään pettymyksiä. Mikkelin kilpailun lailla myös Rovaniemellä kisa jäi kesken. Lapuan rallissa Mitsubishi-kuskin plakkariin tuli sentään neljä pistettä.

- Tahmeaa on talvikausi ollut. Olen kieltämättä pettynyt. Toisaalta, viime kaudella ei ollut talven jälkeen pistettäkään, joten siinä mielessä on petrattu. Mutta totuus on, että kesällä pitää ajaa todella kovaa, jos vielä mielii mitaleille. Viime kaudelta tuli lopulta SM-sarjan nelossija, ja sillä mielellä kesään lähdetään, että se sija parannetaan. Kesäkisat ovat aina sopineet minulle paljon talvea paremmin, Kakko pohtii.

Mikkelin kilpailun isossa N-ryhmässä voitti Juha Salo, joka myös johtaa SM-sarjaa. Yleiskilpailun ykkönen oli WRC-mies Sebastian Lindholm. Seuraava osakilpailu ajetaan kesäkuussa Joensuussa. Silloin Kakko tuo viivalle Mitsubishin uuden nk. evo 7 mallin.

- Testaaminen aloitetaan heti kun tiet ovat sulat. Lisäksi toukokuussa ajetaan testikilpailuna joko Tallinna-ralli Virossa tai Pneumant-ralli Saksassa. Tarkoitus on ajaa uudella autolla mahdollisimman paljon testiä ennen kesän SM-ralleja, Kakko kertoo.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa