Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

19.03.2003 / Juha Salo

Talvikauden viimeinen SM-ralli Mikkelin maisemissa oli pelkkää auringonpaistetta ison N-ryhmän hallitsevalle Suomen mestarille Juha Salolle. Salo ajoi kartturinsa Mika Stenbergin kanssa kauden ensimmäiseen voittoonsa. Yleiskilpailusijoituskin oli huippuluokkaa, sillä Mitsubishi Ralliart -kaksikko sijoittui kovassa WRC-autoja vilisevässä joukossa neljänneksi.

Lähtökohdat Mikkelin Vaakuna-ralliin oli Salon osalta hämmentävät. Vain muutama tunti ennen rallin starttia karkkilalaisesta tuli tuore isä. Pieni tyttö-vauva antoi aimo annoksen lisäpotkua kilpailuun.
- Mietin, miten mahtaa mennä. Kun kaikki oli kotona kuitenkin hyvin, ei tarvinnut murehtia. Kyllä se antoi tsemppiä, Salo kertoi vähintäänkin ainutlaatuista valmistautumista.

Salon ja Stenbergin vauhti isossa N-ryhmässä oli ensimmäisistä erikoiskokeista lähtien lähes ylivoimaista. Kaksikko kellotti ryhmäpohjat jokaiselle taukoa edeltäneelle neljälle pätkälle. Ennen kahta viimeistä erikoiskoetta Salo johti ryhmäänsä yli 20 sekunnin erolla rallissa MM-tasollakin esiintyneeseen Jani Paasoseen. Kolmantena kisannut Hannu Hotanen oli jäänyt karkkilalaisparivaljakolle liki 40 sekuntia.
- Kolmosella menetettiin vähän sekunteja spinnaukseen. Tultiin risteykseen liian lujaa. Se ei onneksi ratkaissut mitään. Muut tultiin vauhdilla ja mallikkaasti, Salo kertasi päivän neljää ensimmäistä pikataivalta.

Salon hyvä ajovire säilyi aina viimeisen erikoiskokeen maaliin asti. Viidennen pätkän nopein aika kirjattiin Paasoselle. Salo kuitenkin päätti rallin siihen, millä se oli alkanutkin finaalipätkän nopein ryhmäaika ei jättänyt epäilyksiä voittajan vauhdista.
Salon ja Stenbergin kauden ensimmäinen voitto varmistui 28,2 sekunnin erolla sarjassa vierailevana kuljettajana ajaneeseen Jani Paasoseen. Kolmanneksi tullut Hannu Hotanen jäi voittajakaksikolle jo 50 sekuntia.
- Tultiin varovasti tarkkaillen kaksi viimeistä pätkää. Olisi sitä voinut vähän kovempaakin ajaa, Salo sanoi.
- Voi sanoa, että reitti oli talven paras. Keli tosin oli mitä oli, mutta se oli sama kaikille. Renkaille kisa oli rankka. Järjellä piti tulla viimeiset pätkät. Auto oli todella hyvä ja tiimi tehnyt hienoa jälkeä, Mika Stenberg summasi.

Yleiskilpailussa Salo kävi viimeiseen asti kamppailua neljännestä sijasta Ford Focus WRC:llä kilpailevan Jari Viidan kanssa. Taistelu päättyi karkkilalaisen eduksi. Ison N-ryhmän pisteissä Salo otti entistä tukevamman otteen ykköstilasta. Ero toisena olevaan Hotaseen on talvikauden päätyttyä kuusi pistettä.

Rallin SM-sarja jatkuu seuraavan kerran kesäkuun toisena viikonloppuna Joensuussa.
- Tästä tilanteesta on loistava lähteä kesäkauteen. Talvi on aina ollut hankalaa, mutta tällä kertaa se meni aika nappiin. Lapuallakin, ilman rengasrikkoa, tulos olisi ollut sama, Juha mietti tyytyväisenä kauden kolmeen ensimmäiseen kisaan.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa