Facebook Twitter Email Pinterest

Aki Teiskonen

14.07.2003 / Aki Teiskonen

Hämeenkyrön ympäristössä ajetussa EXIDE SM-rallissa käytiin jälleen kova kamppailu pikkunassen voitosta. Joensuun SM-rallin jälkeen vauhtia parantamaan lähteneet Laukaan veljekset Aki ja Miika Teiskonen ylsivätkin kuluvan kauden kotimaan kisojen osalta parhaaseen tulokseensa.

Kisa käynnistyi mukavasti heti ensimetreistä alkaen. Luokan kärkiporukkaan noussut Aki pääsi heti mukaan huippu vauhtiin ja kärki alkoi hahmottua jo kahden erikoiskokeen jälkeen. Viidennellä ja kuudennella pätkällä kohdalle osunut sade haittasi hieman poikien aloittamaan hyökkäystä Mäenpään ja Räikkösen nujertamiseksi. Kisan viimeisellä pätkällä Aki oli 5,2 sekuntia nopeampi kuin kisan voittanut Timo Mäenpää ajaen pohja-ajan,mutta se ei riittänyt tällä kertaa. Aki hävisi Honda Civicillä ajaneelle Mäenpäällä lopulta 5,1 sekuntia ollen kisassa komeasti toisena.

Ihan hyvä kisa, niin paljon mentiin kun Honda Integramme antoi myöten. Pystyin tekemään myös ajollisesti lähes virheettömän suorituksen ja nuotti pelasi, joten tältäkin osin onnistuimme ihan mukavasti. Sadekuuro katkaisi terävimmän kärjen hyökkäykseltämme, emmekä viimeisen erikoiskokeen pohjista huolimatta kyenneet kukistamaan Mäenpäätä. Mutta ilmoille ei voida mitään, joskus se suosii toisinaan taas ei, mutta tälläistä tämä motorsportti on, summasi Aki päivän tapahtumia.

-Uudenkaupungin SM-rallia varten täytyy hommailla uusia lääkkeitä jotta pystyisinpuristamaanvielä hiukkasen lisää vauhtia.Hyvin alkaneeseen palkintopallisijoitusten sarjaan pitäisi saada kruunu päälle, mietiskeli Aki!

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa