Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo

14.07.2003 / Juha Salo

Rallin SM-sarjan viides osakilpailu oli ison N-ryhmän osalta Mitsubishin maahantuojan tallissa ajavan Juha Salon hallintaa. Salo ja kartturi Mika Stenberg kirjasivat nimiinsä kuusi Tampereen lähimaastoissa kaasutelluista seitsemästä erikoiskokeesta. Voiton tuomat 15 pistettä kavensivat eron pistekärkeen vain kolmeen pisteeseen.

N-ryhmän mestaruutta puolustavat Salo ja Stenberg aloittivat rallin varmoin ottein. Ensimmäinen erikoiskoe mentiin heti karkkilalaisten tahtiin. Salo huimisteli ryhmäkärkeen viisi sekuntia Marko Uutelaa nopeampana.

- Sytyttiin heti ja ensimmäinen pätkä tuli oikeastaan ajollisesti parhaiten, Juha sanoi.

Tahtipuikon heiluttelu jatkui myös seuraavilla pätkillä. Salo ja Stenberg kellottivat ryhmänsä nopeimpia aikoja erikoiskoe toisensa perään. Neljännen EK:n jälkeen ero ryhmän seuraaviin Marko Uutelaan ja Hannu Hotaseen oli kasvanut jo 15 sekuntiin.

- Ei oikein ollut kunnon kilvanajoa. Kierreltiin kiviä ja ajettiin varman päälle. Ehkä Joensuun kiveen ajo vaikutti vielä vähän, kartturi Stenberg luonnehti.

Tauon jälkeen Salon ei tarvinnut enää puristaa aivan maksimilla. Vain viidennellä erikoiskokeella, jossa keskinopeudet nousivat huimiin lukemiin, Salo luovutti pohja-ajan sarjajohtaja Hannu Hotaselle.

- Vaihdemissi verotti aikaa, mutta otin pätkän myös vähän varovaisemmin, Juha kertasi pitkän tauon jälkeistä taivalta. Rallin kahden viimeisen pätkän nopeimmat ajat olivat kuitenkin sinetti Salon ja Stenbergin kauden toiselle voitolle. Hannu Hotanen ja Marko Uutela ajoivat ryhmän toiselle ja kolmannelle sijalle.

- Kisa oli hyvä tuloksellisesti, mutta muutoin siitä ei jäänyt jälkipolvelle kerrottavaa. Tasapaksu suoritus. Lujempaakin olisi pystytty ajamaan, kaksikko mietti tuoreeltaan kisan jälkeen.

SM-pisteissä toisena oleva Salo kavensi eroa kärkeen. Tampereen jälkeen kiinnikurottavaa on enää vain kolme pistettä.

Mestaruustaisto taukoaa nyt hetkiseksi jatkuakseen taas syyskuussa Uusikaupunki-rallilla. Salon ja Stenbergin seuraava tosikoitos on kuukauden kuluttua Jyväskylän MM-rallissa. Kovatasoista SM-rallia ei voi testikilpailuksi sanoa, mutta Salolle Tampereen kamppailu oli hyvä kenraaliharjoitus Neste Rallia ajatellen.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa