Facebook Twitter Email Pinterest

Sami Vatanen

03.09.2003 /

Lippa kummitteli vielä Tampereella, mutta

Keski-Karjalan UA:n Sami Vatanen, kartturinaan Jussi Martiskin, kohensivat sijoitustaan rallin SM-pisteissä nappaamalla hopeapytyt Tampereen osakilpailusta. Näin, vaikka Vatanen myöntääkin kotikisassaan Abloy Itärallissa muutama viikko aiemmin sattuneen vauhdikkaan ulosajon vielä kummittelevan ajatuksissa.

-Aika hankalaa oli vielä Tampereella, kuin kivirekeä olisi vienyt, Vatanen tuumaili mansen osakisan jälkeen. Ja helppo on miestä uskoa: vauhti ei riittänyt mihinkään ensimmäisillä neljällä ek:lla, vaan takkiin tuli puolisen minuuttia.

-Ei oikein osannut luottaa itseensä eikä nuotteihin, sen verran se lippa jäi pääkoppaan, Vatanen summailee. Nelospätkän jälkeisellä tauolla Vatanen ja Martiskin saivat kuitenkin psyykattua itsensä tappeluvireeseen, ja se tuottikin toivotunlaisen tuloksen: viidennellä ja kuudennella pohja-ajat kirjattiin Vataselle, ja seiskankin mies ehti toiseksi nopeimpaan tahtiin. Lopputuloksissa Vatanen ja Martiskin komeilivat siis hopealla, ja suomenmestaruussarjassa tämä tiesi nousua toiselle tilalle.

-Hyvä, että saatiin siihen loppuun ruoskituksi itsestämme irti vielä vähän vauhtiakin. Muuten olisi jäänyt paha maku suuhun. Nyt tietää, että kyllä se vielä sieltä löytyy, kun vähän potkii, Vatanen kertoilee. Nyt onkin sitten taas kohta aika alkaa potkia: seuraava osakilpailu, Uudessakaupunki, on jo kulman takana, ja siellä miehet ovat luvanneet olevansa täydessä iskussa. Pienen A-ryhmän hopea siintää silmissä.

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Jani Salo 107.5 pistettä Alavuden UA (R5)
2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen 95 pistettä NHD (R5)
3. Mikko Heikkilä / Henri Arpiainen 61 pistettä MäntsMK (R5)
4. Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen 51 pistettä SaarUA (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 49.5 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.2. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Länsirannikon ralli, Varsinais-Suomi
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 4.-5.9. SM Ralli Oulu
6) 1.-2.10. Kokkolan UA 60-v SM Juhlaralli

SM-sarja sosiaalisessa mediassa