Facebook Twitter Email Pinterest

Jukka Ketomäki

10.09.2003 / Jukka Ketomäki

Vauhti tiivistyy ja panokset kovenevat ralliautoilun SM-sarjan kääntyessä syyspuolelleen. Autoliitto - Härmää edustava ja rallin SM-sarjaa isossa N- ryhmässä kiertävä Jukka Ketomäki on ajanut tällä kaudella rallin SM-sarjan lisäksi myös Ruotsin ja Suomen MM-rallit. Välipaloina Ketomäki on ajanut rallisprintin SM-sarjaa. Ennen kauden kahta viimeistä SM- rallia Jukka katsoo vuottaan taaksepäin.

Kulunut SM-kausi on sujunut Ketomäen osalta vähän vuoristorataa muistuttavissa merkeissä. - Nopeus on ollut paikoitellen huippuluokkaa, mutta Tunturissa ja Joensuussa sattuneet omat virheet, sekä Mikkelin, että Tampereen pienet tekniikkaongelmat ovat verottaneet pistesaldoamme rankalla kädellä.

- Eipä siinä, kausi on tuonut mukanaan paljon hyviä asioita. Talvella tuli ensimmäinen ryhmävoitto SM-rallista Lapualta ja johdinhan minä rallisprintin SM-sarjaakin ensimmäisen kisan jälkeen. - Sprintit on hienoja kilpailuja, taso on sitä luokkaa, että niissä joutuu yrittämään aivan nappisuorituksia ja pienikin virhe pudottaa sijoitusta monta pykälää. Mielestäni on myös hyvä ajaa kilpailuja monipuolisesti, sillä uskon, että se kehittää parhaiten kuljettajana, Jukka todistaa.

Monivivahteisen Neste Rally Finlandin jälkeen Ketomäki tiimeineen on valmistautunut loppuvuoden ralleja varten yhdessä Rally Rent Europen kanssa. Auto on huollettu "Jyskälän" jäljiltä ja kaikki alkaa olla kunnossa. - Mitsu on kyllä vahva auto, MM-ralleissa auto joutuu melkoisen selkäsaunan kohteeksi, mutta meidän autossamme ei ollut raskaan kisan jälkeen mitään suurempaa vikaa, Jukka kiittelee ajopeliään. - Auto on taas siinä kunnossa, että sillä voi menestyä ja toivottavasti myös miehet, vitsailee kartanlukija Alanen.

- Hassu juttu. Olemme olleet viime vuosina Uudessakaupungissa aina hyvässä vauhdissa ajaen pohja-aikoja. Pidän tiestöstä ja rallista itsestään, mutta peräti kolmena viime vuotena on rallimme päätynyt Uudessakaupungissa ulosajoon. - En keksi siihen mitään yksittäistä syytä, enkä ole edes taikauskoinen, Ketomäki kertoo naureskellen kummallista historiaansa.- Nyt on kuitenkin taas uusi vuosi ja uudet kujeet. Lähdemme hyvä tulos mielessä ralliin mukaan, sanoo Jukka päättäväisesti. Kovinta panosta Ukin kisassa odotetaan Juha Salolta ja kotikisaansa ajavalta Hannu Hotaselta.- Ison N -ryhmän pistetilanne on osaltamme siinä tilanteessa, että mitaliin ei ole oikein teoreettisiakaan mahdollisuuksia, joten nyt ajetaan vain osakilpailukohtaisista sijoituksista. - Katsotaan nyt rauhassa miten käy, etukäteen on aina kysymysmerkki pystytäänkö kisoissa ajamaan voitoista. Vähintään kolmen parhaan joukkoon lähdetään yrittämään ja moottoriurheilu on siitä hieno laji, että palkintoja ei voida jakaa etukäteen, vaan ensin on ajettava ja sitten kello näyttää järjestyksen, Jukka päättää.

SM - Uusikaupunkiralli 12-13.9.2003, 6/7 SM-osakilpailu

Kilpailun arvo : SM- / 1400 Rally Trophy / Kansallinen F- ja A-juniorit Kilpailun järjestäjä : Turun Moottoriseura r.y. Reitin kokonaispituus : 270 km.

Erikoiskokeiden pituus : n. 100 km

Erikoiskokeita : 8 kpl

Palkintopalli 2002 :

Yleiskilpailu : 1. Sebastian Lindholm, 2. Kaj Kuistila, 3. Jarmo Mikkonen Iso N-ryhmä : 1. Juha Salo, 2. Jarkko Miettinen . Kesk. Jukka Ketomäki

Kilpailukeskus: Hotelli Aquarius, Uusikaupunki

Reittiin tutustuminen : Perjantaina 12.09 klo 10.00 - 18.00 Katsastus : numerot: 1 - 20, Lauantaina 13.09 klo 08.00 - 08.30 Kilpailun lähtö : 10.01, Alinenkatu Uusikaupunki Huollot / tauko: Keskitetysti Uudessakaupungissa

Maali : n. klo 18.00, Alinenkatu Uusikaupunki

Palkintojen jako: n. 20.00, Teatteri-Kulttuurikeskus, Uusikaupunki Ralliradio : Radio Auran Aallot, taajuudet 90,5 ja 95,3 MHz seuraavat tapahtumia.

PS. Nyt pelaamaan Colin Mcrae 3:sta. Siihen saa netistä ladattua kunnon autoja

PC-versioon.

mm. pari kappaletta Ketomäen Mitsuja on nyt saatavana.

kuvia:

http://www.bhmotorsports.com/previewfile/3793

http://www.bhmotorsports.com/previewfile/3394

Tässä olisi linkki mistä löytyy viime vuoden Uusikaupunki rallin värityksellä

oleva mitsu.

http://www.bhmotorsports.com/CMR3/downloads/508.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa