Facebook Twitter Email Pinterest

Kosti Katajamäki

11.09.2003 / Kosti Katajamäki

Kosti Katajamäki, 26, kilpailee lauantaina Uudenkaupungin SM-rallissa. Rallin MM-sarjaan panostavalle Katajamäelle SM-koitos on pieni välipala ennen MM-kauden syksyistä huipennusta eli Sanremon ja Katalonian asvalttiralleja sekä Walesin rallia.

Junioreiden MM-sarjassa Super 1600 -luokan Volkswagenia normaalisti ajava Katajamäki vierailee Uudenkaupungin rallissa pienen N-ryhmän Honda Civicin ratissa. Auto on suomalaisen Motorstars-tallin.

- Tallin omistaja Mika Arpiainen tarjosi tällaista mahdollisuutta ja kun asia siunattiin myös VW:n puolelta, niin mukana ollaan. Minulle tämä on lähinnä sellaista kisatuntuman ylläpitämistä. Auto ja tiestö ovat kuitenkin täysin erilaisia kuin MM-sarjassa. Etenkin täytyy muistaa, että N-ryhmäläisellä täytyy ajaa vähän varovaisemmin kuin MM-sarjassa käyttämälläni A-ryhmän VW:llä, Katajamäki puntaroi.

- Tulostavoitetta ei ole. Tavoitteena on tehdä hyvä nuotti erikoiskokeille ja ajaa pätkät läpi virheittä. Se palvelisi parhaiten loppukautta ajatellen.

Katajamäen edellinen vierailu SM-sarjassa toi talvella Lapuan SM-rallin ryhmävoiton. Silloin Katajamäki päästeli erikoiskokeet tutummalla VW:n A-ryhmäläisellä.

- Pienen N-ryhmän taso on Suomessa todella kova, joten ei tässä henkseleitä paukutellen matkassa olla. Jos voitan, olen erittäin tyytyväinen, mutta en ole missään nimessä pettynyt, vaikka jäisin Uudessakaupungissa kärkikolmikon ulkopuolelle. Kärki taistelee kuitenkin SM-mitaleista ja minä, kuten sanoin, en ole nipistämässä sekunteja, vaan ajamassa ehjää ja varmaa suoritusta ja hakemassa kilpailutuntumaa, Katajamäki muistuttaa.

Katajamäki voitti pienen N-ryhmän suomenmestaruuden kaksi vuotta sitten. Sen jälkeen hän on panostanut MM-sarjaan. Tällä kaudella Katajamäki voitti Turkin osakilpailun ja on junioreiden MM-pisteissä nyt kuudentena.

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa