Facebook Twitter Email Pinterest

Timo Mäenpää

16.09.2003 / Timo Mäenpää

Rallin SM-sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu kaasuteltiin lauantaina Uudessakaupungissa. Timo Mäenpää yhdessä Panu Plosilan kanssa varmistivat kilpailussa Suomenmestaruuden.

Kurikan Urheiluautoilijoita edustavat Timo Mäenpää ja Panu Plosila lähtivät Uudenkaupungin osakilpailuun hyvistä lähtökohdista. - Meille riittää pikku n-ryhmän yhdeksäs tila mestaruuteen, Mäenpää laski ennen kilpailua. Rallia on vaikea ajaa ns. varman päälle, joten Pohjalaispari päätti ajaa luokan kärkisijoista.

Kilpailu meni lopulta Mäenpään ja Plosilan kannalta hyvin, sillä toinen tila pikku n-ryhmässä kovatasoisessa taistossa tyydytti. - Mitään hulluja riskejä ei otettu, mutta kyllä me yritettiin koko ajan ajaa täysillä. Erikoiskokeella kuusi oli tosin matka loppua, koska tiellä oli kivi, mikä löi tosi kovaa auton alle. Mitään ei kuitenkaan mennyt rikki ja päästiin maaliin, Mäenpää kertoi tyytyväisenä. Kosti Katajamäki voitti luokan 27,1 sekunnin erolla Mäenpäähän.

Mestaruus selvä, ei mukaan viimeiseen osakilpailuun

Mäenpään suunnitelmat jatkosta ajautuvat jo tulevaisuuteen. - Koska homma selvisi jää viimeinen Riihimäen osakilpailu meiltä ajamatta. Nykyinen kalusto on myyty. Nyt jatkuu tulevien ajohommien työstäminen, mitään valmista ei vielä ole, Mäenpää kertoo jatkostaan.

Mäenpää muistuttaa että rallia ei ajeta yksin ja kaksin. Kauden hyvien tuloksiin on taustalla hyvä tiimitoiminta. - Panun kanssa nuotitus ja sen luku toimii hyvin, Mäenpää toteaa. Mäenpää muistaa myös toimivaa huoltoporukkaa. Esa Välimäki, Jorma Yli-Torala sekä Seppo-Jussi Antila ovat hääränneet huoltohommissa, niin kisoissa kuin niiden välilläkin. Myös äiti Pirkko ja isä Pentti ovat innolla mukana taustalla tärkeinä henkilönä. - Ilman heitä ei homma toimisi, Mäenpää kiittelee. - Mukana on tietenkin joukko yhteistyökumppaneita. Kiitos menestyksestä kuuluu kaikille heille, Mäenpää muistuttaa.

Teksti: Vesa Rauhala

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa